Gençlerbirliği Kulübü, deplasmanda kaybedilen Antalyaspor ve Bursaspor maçlarının hakemlerine sert tepki gösterdi.

Gençlerbirliği Kulübü'nden yapılan açıklamada, deplasmanda kaybedilen Antalyaspor ve Bursaspor maçlarının hakemlerine ilişkin sert eleştiriler yöneltildi. Açıklamada, "Tarihinden ve geçmişten ders çıkarmamak, içinde olduğumuz geminin "buz dağlarına" çarparak dağılmasına ve batmasına sebep olacağı bir gerçektir. Neden mi böyle düşünüyoruz. Sezonun başlarında olmamıza karşın, içinde bulunduğumuz geminin paydaşlarından biri olan hakemlerin hataları şimdiden bizleri karamsarlığa itmektedir" denildi.

"HAKEMİN YARATTIĞI KAOS SKORA YANSIDI"

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 4 haftada hakem kararlarıyla saha içinde verilen mücadelenin ve dökülen terin karşılığını göremeyen futbolcular ve taraftarın hayal kırıklığı yaşadığına dikkat çekilen açıklamada, "Ne acıdır ki bu süreçte oynadığımız iki deplasman mücadelemizde hak etmediğimiz sonuçlar "hakem" kararlarının yarattığı kaos sonucunda skora yansımıştır" ifadesine yer verildi.

Ligin 2. haftasında deplasmanda 3-1 kaybedilen Antalyaspor maçının hakemi Özkan Çeliker'in eleştirildiği açıklamada, Çeliker'in savunma oyuncusu Ahmet Oğuz'a alenen yapılan açık faul pozisyonunu es geçip rakibin beraberlikten kurtulup öne geçmesinde en büyük etken olduğu belirtildi. Açıklamada, bu görüşün futbol kamuoyunun da ortak görüşü olarak ekranlara yansıdığı kaydedildi.

"KARİYERİNE EKSİ PUAN OLARAK YANSIYACAK"

Son olarak bu hafta Bursaspor'a karşı 3-2 kaybettikleri müsabakayı yöneten Suat Arslanboğa'nın kariyerine eksi puan olarak yansıyacak iki kararın altına imza attığı belirtildi. Açıklamada, "Maçın 16. dakikasında gol bölgesindeki oyuncumuz Djalma Campos'a yapılan faul hareketine neden olan rakip oyuncuya; kırmızı kart uygulamasının yanı sıra takımımız lehine serbest vuruş kararı verilmesinin gerektiği eleştirmenler tarafından dile getirilmiştir. Ayrıca devrenin son dakikalarında Bursasporlu oyuncu kendi ayağına takılarak ceza sahamızda yere düşerken verilen penaltı kararı herkesi şaşkınlığa itmiştir" ifadeleri kullandı.

Açıklamada ayrıca, "Dikkat çektiğimiz iki karşılaşmada yapılan hatalar, verilen emeklerin boşa gitmesi, içinde bulunduğumuz gemide ilerleyen haftalarda yaşanacak vahim hatalara şimdiden önlem alınması yönünden uyarı niteliğindedir. Bu gemi yara alırsa hep birlikte derinliklere kayar boğuluruz" denildi.