Emeklilik ve sigorta şirketleri Metlife, Basketbol Süper Ligi'nin resmi sponsoru oldu. İmza töreninde konuşan TBF Başkanı Harun Erdenay, "Uzun yıllardır basketbolun içindeyim ve rahatlıkla söyleyebilirim ki; basketbol ligimiz Avrupa'nın 1 numarası haline geldi" dedi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Metlife Genel Müdürü Deniz Yurtseven, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak'ın yanı sıra Metlife ve federasyon yetkilileri katıldı.

"AVRUPA'NIN 1 NUMARASIYIZ"

İmza töreninde konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, "Kaliteli bir lige sahibiz. Uzun yıllardır basketbolun içindeyim ve rahatlıkla söyleyebilirim ki; Türkiye Basketbol Ligi Avrupa'nın 1 numarası haline geldi. Bu da tek başına taraftar ve maçlar ile olmuyor. Çok güçlü destekçilere ihtiyacımız oluyor. Metlife de bize güç katacak bir firma" dedi.

"MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK İSTİYORUZ"

Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak ise, "Ligin marka değerini ve izlenme oranlarını ciddi anlamda yükselttik. 2014-2015 sezonunda geçmiş yıllara göre sporcu ve seyirci sayılarımız yüzde 20 oranında arttı. Yeni global markalar ile beraber, bizlere sağlayacakları maddi, manevi katkılarla ligimizin marka değerini her geçen gün yükseltmek istiyoruz" diye konuştu.

Basketbol ile misyonlarının örtüştüğünü dile getiren Metlife Genel Müdürü Deniz Yurtseven de, "Sportif başarılarla izleyici sayısı milyonları aşan basketbol ligine uzun soluklu destek vererek Türk basketbolunun geleceğini güvence altına almak istiyoruz" şeklinde konuştu. Açıklamaların ardından resmi sponsorluk anlaşmasına imzalar atıldı.

"AVRUPA'NIN 1 NUMARASIYIZ"

Başkan Harun Erdenay, emeklilik ve sigorta şirketlerinden Metlife ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Basketbol Süper Ligi'nin yarın başlayacağını hatırlatan Erdenay, "Cumhurbaşkanlığı kupası çok heyecanlı geçti. Çok kuvvetli bir lige sahibiz. 4 takımımız Euroleague'de, 4 takımımız Eurocup'ta, iki takımımız da FIBA'nın kupasında oynuyor. 10 takımla Avrupa kupalarında mücadele ediyoruz. Bence seyircisi, takımları ve organizasyonuyla Avrupa'nın 1 numarası haline gelmiş durumdayız. Yeni başlayan ligimiz herkese hayırlı olsun. Taraftarlar çok büyük ilgi gösteriyorlar. Her sene sayı artarak gidiyor. Takımlarını desteklemeye geliyorlar. Bunu her zaman centilmence yapmak, genç arkadaşlara örnek olmak çok önemli" dedi.