Trabzonspor'da Aralık ayında yapılacak olağan genel kurulda başkan adayı olan Muharrem Usta, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı'na başvurusunu yaptı.

Muharrem Usta'nın listesinde bulunan Suat Şen, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'e başvuru evraklarını sundu.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un bayan üyelerine seslenerek, endişe duyarak kongreye gelmemezlik yapmamalarını istedi.

Kongrenin bayram havasında geçeceğini belirten Sürmen, "Yalnız oraya üye dışında kimsenin alınmayacağının bilinmesini istiyorum. Kongre şölen havasında geçecektir. Bundan herkes emin olmalı. Özellikle bayanlardan rica ediyorum. Bu kongrenin heyecanı nedeniyle risk düşünüp de gelmemezlik etmesinler. Böyle bir şöleni kaçırmalarını tavsiye etmem" dedi.

"MEDENİ KANUNUN AÇIK HÜKÜMLERİ VAR"

"İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin önceki hazirun cetveline ilave üye isimleri eklediği yönündeki iddialar" şeklindeki soruya Sürmen, şöyle cevap verdi:

"Yönetim kuruluna gerekli cevabı yazdık. Dernekler Yönetmeliği'nin 14. maddesi var. Medeni kanunun açık hükümleri vardır. Bu konuda yönetim kurulu kesinleşmiş listeye ilave yapamaz. Dernekler Yönetmeliği'nin 14. maddesi, "çoğunluk aranan ilk genel kuruldan 15 gün önce" der. Çoğunluk aranan ilk genel kurul 21 Kasım'da. Bize 19 Kasım'da tebliğ edildi. Yani iki gün önce. Kaldı ki bizim tüzüğümüzde açıkça 2 yıldan bahsediliyor. 9 bin 973 kişilik liste vardı. Dekont ibraz edip itiraz eden ve iki yılını dolduran 24 kişi daha var. Yani Dernekler Masası'ndaki son rakam 9 bin 997'dir. Yönetimin yaptığı artış ne Divan Kurulu ne de Dernekler Masası tarafından kabul görür. Beklentimiz yönetimin kararından dönmesidir. Yönetim kurulu kesinleşen listeyi gönderdikten sonra değiştiremez. Herkesin yetki sınırı vardır."

TAHSİN USTA, TRABZONSPOR BAŞKANLIĞI İÇİN BAŞVURUSUNU YAPTI

Trabzonspor'da Divan Kurulu'na başvuran 4. aday ise Tahsin Usta oldu. Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen'e adaylık evraklarını teslim eden Tahsin Usta, "Trabzonsporlular zor günlerin insanlarıdır. Kulübümüz zor zamanda olunca daha çok emek ve uğraş vermek istiyoruz. Bizde inşallah bugüne kadar olan birikimlerimizin üzerine biraz daha koyarak katkı yaparız diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

SÜRMEN: "BAŞARILAR DİLİYORUZ"

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise bu zor süreçte Trabzonspor'un ekonomik, sportif ve idari sorunlarının olduğu dönemde bu kadar çok adaylarının olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, "Bu taşın altına elinizi koymaya niyetlenmişsiniz. Bu takdir edilecek bir şeydir. Biz tüm adaylara olduğu gibi size de başarılar diliyoruz. 2 yılını doldurmamış üyelerin oy kullanma kararı alındı, biz bunu onaylamadık" diye konuştu.

Trabzonspor'da 5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul öncesi Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, Celil Hekimoğlu'ndan sonra adaylık müracaatı sırasında Tahsin Usta'ya da 3 maddelik taahhütname imzalattı.

Başvurusunu yaptı