DENETİM GELİYOR: İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Belediyeler Reformu ile belediyelere mali ve hukuki denetim geliyor. Baybars, 2019’un başında Belediyeler Reformuyla ilgili yasanın Cumhuriyet Meclisi’nden geçmesini hedeflediklerini de sözlerine ekledi

GELİR PAYLAŞILACAK: Bakan Baybars, Petrol dolum tesisleri, Ercan Havaalanı ve limanlardan elde edilen gelir, tüm belediyeler arasında bölüştürüleceğini ifade etti.

HK AJANS

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, yerel yönetimler reformunun 2016-18 Ekonomik İşbirliği programında taahüt edilenler arasında olduğunu anımsattı.

Koalisyon hükümetinin görevi devraldıktan sonra 28 belediyenin birçoğunun  gerçekten maddi olarak sıkıntıda olduğu ve  sürdürülebilir bir yapıdan uzak olduğunu gördüklerini ifade eden Baybars, dolayısıyla  belediyelerle ilgili reforma gitmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bakan Baybars, reform dendiğinde bunu her zaman “belediyelerin sayısının azaltılması” olarak algılanmaması gerektiğine işaret ederek, belki belli bölgelerde belediyelerin sayısının azaltılmasının vatandaşa hızmet edebilmek ve belediyelerin kurumsallığını artırmak için gerekli olabileceğinin altını çizdi.

Haberin devamı için tıklayın