Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yarın oynanacak Benfica mücadelesinde favorinin kendileri olduğunu söyledi. Hamzaoğlu, yarın sahaya süreceği ilk 11'i de açıkladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda yer alan sarı-kırmızılı ekip, yarın Türk Telekom Arena Stadyumu'nda Portekiz ekibi Benfica ile karşılaşacak. Mücadele öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçın oynanacağı stadyumda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Maçın favorisinin kendileri olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, "Yarın gruptaki puan durumuna bakarsak favori Benfica gibi gözüküyor ama favorinin biz olduğunu söyleyebilirim. Ligdeki çıkışımız Şampiyonlar Ligi'ne de yansıyacaktır. Belki birçok kişi 3. bitirip UEFA'ya gitmemizi düşünebilir ama benim böyle bir düşüncem yok. Biz Şampiyonlar Ligi'nde devam etmeliyiz. Şu anki tek düşüncem gruptan çıkabilmek. Önemli olan yarınki maçı kazanarak, "Grupta biz de iddialıyız" demek" diye konuştu.

"GALATASARAY ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ESKİSİ GİBİ SES GETİRECEKTİR"

Şampiyonlar Ligi'nde uzun süredir galibiyet alamamaların baskı oluşturup oluşturmadığını sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Baskı oluşturmuyor. Biz şu anda ne durumda olduğumuzu biliyoruz. Kazanacağımızın günlerin geleceğini biliyoruz. Üzerimizde baskı hissetmiyoruz. Sahada yapacaklarımıza odaklanmış durumdayız. Galatasaray inşallah Şampiyonlar Ligi'nde eskisi gibi ses getirecektir" dedi.

"ÇIKACAĞIMIZ TAKIM BELLİ"

Bir süredir sakatlıkları bulunan ancak dün yapılan antrenmanda takımla birlikte çalışan Denayer ve Burak Yılmaz'ın durumlarının sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "İkisi de antrenmanlara katılmaya başladı. Denayer takımla birlikte antrenmanı tamamladı. Bugünkü idmanda belirleyici olacak. Kafamızdaki kadro belirlendi. Çıkacağımız takım belli. Gençlerbirliği maçı önemli bir maçtı. O maçtaki oyunumuzu geliştirerek, bundan sonraki maçlara taşımayı amaçlıyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"TARAFTARLARIMIZ BÜYÜK İSİMLER BEKLEDİ"

'Transfer olduğunda Bilal Kısa'ya tepkiler vardı. Ancak son haftalarda etkili performans gösteriyor. Bu transfer de haklı çıktığınızı düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Hamzaoğlu, "Haklı çıkıp çıkmamak çok önemli değil. Onun için mücadele içinde değiliz. Sadece Galatasaray adına doğru şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Bizim tecrübemiz, bizim bilgimiz bu kadarına yetiyor. Bizden daha iyisini yapacak hocalar, insanlar mutlaka vardır. Takıma katkı sağlayacak oyuncular transfer ettik. Hem futbol anlamında hem de kişilik anlamında katkı sağlayacak oyuncular aldık. Takım olduğumuzda neler yapabileceğimizi biliyoruz. Bu anlamda da çok uzun, büyük bir yol aldık. Bundan sonra da inşallah bunun karşılığını göreceğiz sonuç olarak. Taraftarlarımız Galatasaray adına yakışan büyük isimler bekledi. Onu da çok iyi anlıyorum. Biz kendi isimlerimizi kendi içimizden çıkaracağız ve taraftarlarımız da bunlarla gurur duyacak" diye konuştu.

BENFICA MAÇININ KADROSUNU AÇIKLADI

Bir basın mensubunun "Kadroyu belirlediniz mi?" sorusuna Hamzaoğlu, "Son bir antrenmanımız var. Düşündüğümüz takım; kalede Muslera, defansta Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, orta sahada Bilal, Selçuk Wesley, ileride de Umut, Poldi ve Yasin ama söylediğim gibi son bir antrenmanımız var. Bir aksilik olmazsa yarın böyle çıkmak istiyoruz" dedi.

"ŞİFRELİ ÇALIŞMIYORUZ, HER ŞEY AÇIK"

'Yarınki maçın şifrelerini belirlediniz mi?" şeklideki soruyu yanıtlayan başarılı teknik adam, "Şifreli çalışmıyoruz ama her şey açık. Açık kanaldayız. Her şeyden önce coşkulu bir oyun oynamak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne yakışan keyifli bir oyun ve mücadele olsun istiyoruz. Kazanmak bizim için çok önemli. Kazanmak için de sahada her şeyimizi ortaya koyacağız. Karşımızdaki takımada saygı duyuyoruz. Benfica bu başarıları tesadüf elde etmedi. İyi bir takım ve iyi oyuncuları var ama biz de iyi bir takımız. Her ne kadar Şampiyonlar Ligi'nde son 10 maç kazanamamış olsak da biz de iyi bir takımız. Kazanmaya başladığımız da neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Yarın da bunun bir başlangıcı olsun diye elimizden geleni yapacağız. Taraftarımızın da son ana kadar bizi desteklemelerini istiyoruz. İnşallah güzel günleri hep beraber yaşayacağız" dedi.

"GAITAN VE JONAS ETKİLİ OYUNCULAR"

Portekiz basınının, "Benfica'dan beğendiğiniz bir oyuncu var mı?" sorusuna ise Hamzaoğlu şu yanıtı verdi:

"Analiz ekibi ile birlikte haftalardır çalışıyoruz. İsimleri vermek gerekir mi, çok doğru olur mu bilmiyorum ama Gaitan en göze batan oyuncusu ve Jonas etkili bir golcü. Takım olarak iyi oynadıklarını düşünüyorum ve bize çok yakın bir takım olduğunu düşünüyorum. Hem oyun anlayışı anlamında hem de hücum zenginlikleri ve takım oyunundaki etkinlikleri anlamında başa baş gidecek. Başa baş takımların oynayacağı bir maç olacak. Maçtaki kırılma anları belirleyici olacaktır. Onlara da başarılar diliyorum."