Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Atletico Madrid, Portekiz temsilcisi Benfica ve Kazakistan temsilcisi Astana ile karşılaşacak.

Galatasaray, dün yapılan UEFA Şampiyonlar Lig'i kura çekimde İspanya temsilcisi Atletico Madrid, Portekiz temsilcisi Benfica ve Kazakistan temsilcisi Astana ile eşleşti. Denk bir gruba düşen sarı-kırmızılıların rakiplerinin ise son durumu şöyle:

BENFİCA PORTEKİZ'DE SON ŞAMPİYON

Geçtiğimiz sezon Portekiz Lig'ini lider olarak tamamlayan Benfica, UEFA Şampiyonlar Lig'ine ilk torbadan giriş yaptı. Portekiz'in Lizbon şehrinde bulunan takım maçlarını 65.647 kişilik Estadio da Luz stadında oynuyor.

Kırmızı-beyazlılar 34 Portekiz Ligi, 25 Portekiz Kupası, 4 Portekiz Lig Kupası ve 4 Portekiz Süper Kupası kazandı. Benfica 1972-1973 ve 1977-1978 sezonlarında 30 maçlık lig maratonunda ligi namağlup şampiyon olarak tamamlayan ilk ve tek Portekiz kulübü. Benfica, geride kalan 3 yılda 2 kez UEFA Avrupa Ligi'nde final oynadı ama mutlu sona bir türlü ulaşamadı. 1962 yılından sonra kırmızı-beyazlılar 8 kez oynadığı finalden hiç birinde mutlu sona ulaşamadı. Teknik direktör Jorge Jesus'u, ezeli rakibi Sporting Lizbon'a kaptıran Benfica, takımı Rui Vitoria'ya emanet etti.

Kaptanlığını Luisao'nun yaptığı Benfica'nın kadrosunda Nicolas Gaitan ve Eduardo Salvio gibi yıldız futbolcular bulunuyor. Ayrıca Portekiz ekibi, transfer döneminde Fulham'dan Konstantinos Mitroglou'yu kiralarken, Atletico Madrid'den Raul Jimenez, Queens Park Rangers'tan da Adel Taarabt'ı renklerine bağladı.

ASTANA'YI TANIYALIM

Tarihi bir başarıya imza atarak ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalan Astana, UEFA takımlar listesinde 310. sırada yer alıyor. Kazakistan Premier Ligi'ni lider olarak tamamlayan Astana ilk önce 2. ön elemede Maribor'u sonra da 3. ön elemede ise Helsinki'yi yenerek play-off'a kalma başarısını gösterdi. Kazak ekibi Play-off turunda ise güçlü rakibi APOEL Nicosia'yı saf dışı bırakarak gruplara kalmayı başardı.

Teknik direktörlüğünü 1992-1993 sezonunda Fenerbahçe'de forma giyen Bulgar hoca Stanimir Stoilov'un yaptığı Kazak temsilcisinin kadrosu genel olarak yerli oyunculardan oluşuyor.

Astana, maçlarını 30 bin kişilik Astana Arena'da oynuyor.