Devler liginde Galatasaray ile karşılaşacak olan Benfica'nın en büyük kozu Jonas Goncalves olacak. Ligde 6 maçta 7 gol atarak gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan yıldız Brezilyalı golcüye, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun özel önlem alması bekleniyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda yer alan sarı-kırmızılı ekip, grubun 3. maçında 21 Ekim Çarşamba günü Portekiz'in Benfica takımını ağırlayacak. Türk Telekom Arena Stadyumu'nda saat 21.45'te başlayacak olan müsabakayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. Süper Lig'de aldığı Gençlerbirliği galibiyeti ile moral depolayan Aslan, Portekiz ekibi ile oynayacağı mücadelede de sahadan 3 puan ile ayrılarak, hem devler ligindeki ilk galibiyetini hem de Fenerbahçe derbisi öncesi moralleri iyice yükseltmek istiyor.

EN ETKİLİ İSİMLERİ GONCALVES

Galatasaray'a konuk olacak Portekiz ekibinin en etkili ismi ise 31 yaşındaki Brezilyalı golcü Jonas Goncalves. Portekiz Premier Lig'inde takımının çıktığı 6 maçta da forma giyen yıldız isim, rakip fileleri 7 kez havalandırmayı başardı. 2 golünde hazırlayıcısı olan Goncalves, toplam 9 gole katkı sağlayarak takımının galibiyetlerinde başrol oynadı. Deneyimli oyuncu ayrıca, Portekiz Ligi'nde gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor.

4 sezon İspanyol ekibi Valencia forması giydikten sonra geçtiğimiz sezonun başında Benfica'ya transfer olan Jonas, takıma katıldığı ilk sezonda çıktığı 35 resmi maçta 31 gol atarak kariyerinin en golcü sezonunu geçirdi.

DEVLER LİGİNİN GOLCÜSÜ GAITAN

Devler liginde C Grubu'nda Astana ve Atletico Madrid maçlarından galibiyet ile ayrılarak grupta ilk sırada yer alan Benfica'nın 27 yaşındaki Arjantinli orta saha oyuncusu Nicolas Gaitan ise atılan 4 golün 3'üne katkı sağladı. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 2 maçta 2 gol, 1 asistlik performans sergileyen Gaitan, Portekiz Ligi'nde ise 1 gol atarken, 5 golünde hazırlayıcısı oldu.

Benfica'nın devler ligindeki diğer golleri Kostas Mitroglou ve Gonçalo Guedes'den geldi.