Vitor Pereira, zorlu bir mücadeleyi geride bıraktıklarını belirterek, "Bu turun kolay olmadığını biliyoruz. Lokomotiv Moskova iyi ve organize bir takım. Ani ataklara nasıl çıkacaklarını biliyorlar. Kendimiz gibi oynamayı başardık. Önde bastık, her şeyimizi verdik. Daha fazla gol atabilirdik, bizim için iyi sonuç" dedi.

Maçta iki gol bulduklarını ve Lokomotiv Moskova'ya pozisyon vermediklerini kaydeden Portekizli çalıştırıcı, "Turun yarısı geride kaldı, bir maç daha var. Moskova'ya beraberlik düşüncesiyle değil, galibiyet için gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Elde ettikleri 2-0'lık galibiyetin ardından tur için şanslarının ne olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Pereira, "Bu Moskova'daki durumumuza bağlı. Bugünkü gibi olursa, büyük şansımız olduğunu düşünüyorum. Antalyaspor maçındaki gibi olursa hiç şansımız yok diyebilirim. Antalyaspor mücadelesi sıra dışıydı. Oyunu domine etmek isteyen, agresif oynamak isteyen takımız. Her zaman böyle oynamaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

"TAKIMIMIZIN BİR KİMLİĞİ OLMALI" 

Teknik direktör olarak takımından oyunu domine etmesini, rakip yarı alanda oynamasını istediğini anlatan Vitor Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Benim adım Vitor Pereira, benim bir kimlik kartım var. Onda ana adı, baba adı yazar. Takımımızın da bir kimliği olmalı. Kimlik kartında oyunu domine eder, rakip yarı alanda oynar, ani atakları engeller diye yazmalı. Lokomotiv Moskova maçında bunu yapmaya çalıştık. Rakibimiz Real Madrid olsun, hiç fark etmez. Kanımızda bu var. Kendi yapımız ve kanımızla doğarız. Ben rakip alana oyunu yığmak istiyorum. Eğer insanlar bunu anlarsa harika. Bunu anlayabildikleri sürece benim için sıkıntı yok. Burada uzun yıllar kalmak isterim, burada mutluyum. İnsanlar bunu başka şekilde yorumlarsa ve anlamazlarsa, o zaman karar benim elimde olmaktan çıkar."

Hollandalı futbolcu Robin Van Persie'nin oyundan çıktığı sırada sergilediği tavırların sıkıntı oluşturup oluşturmayacağı sorusunu Portekizli çalıştırıcı, "Tüm oyuncularıma, yaptığımız işe, takımın emeğine saygı duyuyorum. Nasıl ailem benim için kutsalsa, takım da benim için kutsal. Ben bir karar alıyorsam, takımın iyiliği için alıyorum. Başka da bir şey söylemek istemiyorum" diye yanıtladı. (AA)