Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Bucaspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlı ekibin Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda deplasmanda Bucaspor'la yaptığı ve 2-0 kazanarak çeyrek finale kaldığı maçta ilk 11'de görev yapan, ancak hafta içi Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan Adem Gülüm'ün yerine defansta yeni transferlerden Marcelo Guedes'e şans verdi. Tecrübeli teknik adam, diğer 10 oyuncuda ise değişikliğe gitmedi.

Gaziantepspor, Beşiktaş karşısında sahaya 3 önemli oyuncusundan yoksun çıktı. Kırmızı-siyahlı ekipte kaleci Zydrunas Karcemarskas'ın yanı sıra Gbenga Arokoyo ve Mustafa Durak, sakatlıkları sebebiyle siyah-beyazlı ekibe karşı görev yapamadı.

Sezon başında Galatasaray'dan kiralanan genç kaleci Muhammed Alperen Uysal ise Süper Lig kariyerindeki ilk maçına Beşiktaş karşısında çıktı.

Karşılaşma neredeyse golle başlıyordu. Henüz 14. saniyede Orkan Çınar'ın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Larsson'un ceza sahasına girerek karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, kaleci Tolga Zengin topu ayağıyla çıkartarak gole izin vermedi.

İlk yarıda istediği kadar baskılı oyunu sahaya yansıtamayan Beşiktaş, aradığı golü 38. dakikada buldu. Sosa'nın pasıyla ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Gökhan Töre'nin vuruşunda, kaleci Alperen Uysal'ın ellerinin arasından kaçırdığı top ağlara gitti. Golün moraliyle baskısını artıran Beşiktaş, 42. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sol tarafta Barış Yardımcı'nın hatalı pasında topu kapan İsmail Köybaşı, pasını Gökhan Töre'ye verdi. Ceza sahasına giren Gökhan Töre, penaltı noktası üzerinde uygun durumda bulunan Oğuzhan Özyakup'u gördü. Oğuzhan Özyakup, savunma oyuncularını çalımladıktan sonra yaptığı vuruşta topu filelere gönderdi...

Beşiktaş'ın bu hızı 2. yarıda da kesilmedi. Rakip savunmadaki boşlukları iyi değerlendiren siyah beyazlılar, 61. dakikada Sosa'nın pasında Mario Gomez ile skoru 3-0'a getirdi. 70. dakikada bu kez İsmail getirdi, yine Gomez farkı 4'e çıkardı. Alman yıldız böylece ligdeki 15. golüne imza atmış oldu. 

karşılaşmayı da bu skorla 4-0 kazanan Beşiktaş, gecikmeli olarak açtığı ligin 2. yarısına görkemli bir giriş yapmış oldu. Bu galibiyetle puanını 44 puana yükseldi ve 2 maç eksiğile Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde yer aldı. Gaziantepspor ise 26 puanla 8. sırada kaldı.