Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında pazar günü oynanan kupa maçında saha temsilcileri Candemir Özdemir, Mehmet Ali Yurtsever ve Mehmet Sarıbuva raporlarını Türkiye Futbol Federasyonu'na sundular.  Raporda, Tosic'in akreditasyonla maçı izlemesi, Robin Van Persie'nin tribünlere dil çıkarma hareketi, Beşiktaşlı taraftarların küfürlü tezahüratları Volkan Demirel ile Beşiktaş yardımcı antrenörü Tamer Tuna arasındaki itişme yazıldı.

Tosic'e en az 8 maç ceza

Tosic’in bu eylemi belgelerle kanıtlanırsa, ihraç nedeniyle alacağı asgari üç maçın haricinde, disiplin talimatının “Belgelerin haksız kullanımı” başlıklı 47. maddesine göre (sekiz maça kadar) çok daha ağır bir cezayla karşı karşıya kalacak.

Maçın son bölümlerinde sahaya bir taraftarın inmesi, siyah-beyazlı tribünlerin çirkin ve kötü tezahüratı, sahaya atılan tehlikeli maddeler ve bunlardan birinin Fenerbahçe menajeri Hasan Çetinkaya’ya isabet edip yaralanmasına sebep olması da, temsilci raporlarında yer aldı.

Beşiktaş'a saha kapatma talimatı

Talimata aykırı bu eylemler Beşiktaş sahasının kapatılmasına, ilgili tribünlere giren taraftarın e-kartlarının bloke edilmesine ve ağır para cezasına yol açacak. Ancak siyah-beyazlı kulüp saha kapatma cezası alsa da bunu gelecek sezon yine kupada çekecek. Fenerbahçe taraftarına ayrılan tribünden yapılan çirkin ve kötü tezahürat ise sarı-lacivertli kulübe para cezası olarak yansıyacak. Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak’ın da koridorda hakemlere yönelik ifadeleri nedeniyle PFDK’ya gönderileceği öğrenildi.

Şenol Güneş de raporda

Karşılaşmanın ilk yarısı sonunda çıkış tünelinde yaşanan arbede temsilcilerin dikkatinden kaçmadı. Özellikle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Fenerbahçeli Kjaer arasındaki diyalog, Volkan Demirel ve Beşiktaş yardımcı antrenörü Tamer Tuna arasındaki itişme raporlara yazıldı.

TFF Hukuk Müşavirliğinin görüntüler ve medyaya yansıyan fotoğrafları değerlendirdikten sonra adı geçen teknik adam ve futbolcuların sevkine dair işlem yapabilecek. Güneş bu olaylarda sorumlu görülürse 1 ile 3 maç arası soyunma odasına giriş yasağı alabilecek. Volkan Demirel ve Kjaer’in de asgari 1’er maç ceza alması gündemde.

Van Persie'ye inceleme

Beşiktaş cephesince maçı provake ettiği ile sürülen Robin van Persie’nin müsabaka sırasında tribünlere dil çıkarması, Tosic’in atılması sonrası elini şortunun içine koyarak centilmenliğe aykırı bir davranış sergilemesi de incelemeye alınacak.

Hukuk Müşavirliği’nin talep etmesi durumunda Hollandalı oyuncunun bu eylemleri televizyon görüntülerinden izlenecek ve PFDK’ya sevk edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Bilindiği gibi yıllar önce Pascal Nouma’nın benzeri bir hareketine görüntüler izlendikten sonra 7 ay ceza verilmişti.