Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bundan 10 gün önce işaret ettiği kritik 3 maçlık hedefin ikisinde sahadan 3 puanla ayrılan siyah-beyazlılar, yarın Akhisar Belediyespor karşısında da alacağı galibiyetle zorlu virajı kayıpsız kapatmak istiyor.

Ligin 12. haftasında Medicana Sivasspor'u mağlup eden ve ardından Avrupa Ligi'nde de Skenderbeu'ya karşı alınan 3 puanın ardından Kara Kartallar da Teknik Direktör Şenol Güneş'in sıkıntısız çıkmak istediği yoğun maç trafiğinin ilk bölümünün son maçı yarın Akhisar Belediyespor'a karşı oynayacak.

HEDEFLERİNE ULAŞIYOR

Yoğun maç trafiğini kayıpsız kapatmak isteyen Beşiktaş, hem Avrupa'da hem de ligde liderliğini sürdürüyor. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş'in sezon başından beri işaret ettiği kısa dönemli maç trafiğinden Kara Kartalların alnının akıyla çıkması da deneyimli çalıştırıcıyı memnun ediyor. Özellikle lig müsabakalarında ve Avrupa maçları öncesi hedeflerine uzun soluklu bakmak istemediklerini özellikle ifade eden Teknik Direktör Şenol Güneş, maç programları öncesi 10 günlük sıkışık müsabaka trafiğini işaret ederek futbolcularını motive ediyor.

ROTASYON İŞE YARIYOR

Çok geniş kadrosu olmamasına rağmen her maçın ilk 11'inde bir ya da iki oyuncuyu rotasyonda kullanan deneyimli çalıştırıcı, hem Medicana Sivasspor maçında hem de Skenderbeu karşılaşmasında yaptığı futbolcu seçimlerinde de tam isabet sağladı. Geçen hafta ligde Medicana Sivasspor'a karşı Gökhan Töre'yi rahatsız olması sebebiyle 18 kişilik kadroya almayan Güneş, genç futbolcunun yerine tecrübeli Quaresma'yı sahaya sürmüştü. Skenderbeu maçında da Quaresma, Sosa ve golcü Mario Gomez'in yerine Kerim Frei, Necip ve Cenk'i kullanan deneyimli çalıştırıcı, rotasyona gittiği bu 3 futbolcudan da istediği verimi aldı. Özellikle defans hattında değişiklikler yapmak istemediğini ve ileri uçta rotasyon yapmak istediğini vurgulayan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Cenk'in Skenderbeu maçında rakip filelere gönderdiği 2 golün ardından doğru bir seçim yaptığı şeklinde otoritelerden tam not almıştı.

ERSAN'IN YERİNE TOSİC

Yarın oynanacak Akhisar Belediyespor maçında sakatlığı sebebiyle oynayamayacak olan stoper Ersan Adem Gülüm'üm yerine Şenol Güneş, mecburi bir değişiklikle sahaya çıkacak. Siyah-beyazlılarda, milli futbolcunun yerine tandemde Rhodolfo'nun yanında Dusko Tosic'in oynayacağı bildirildi. Öte yandan ileri uçta da Mario Gomez, Beşiktaş adına gol arayan isim olacak. İki ileri uç kanadında kimin oynayacağı merak konusu olurken sağda Gökhan Töre, solda da Skenderbeu maçında dinlendirilen Olcay Şahan'ın oynayacağı belirtiliyor.

AKHİSAR İLE 7. RANDEVU

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş ile Akhisar Belediyespor arasında oynanacak maç, iki takımın tarihinde birbirleriyle mücadele ettiği 7. randevu olacak. İki takım arasında oynanan 6 maçın 3'ünü siyah-beyazlı ekip kazanırken, 1 müsabakayı ise Manisa ekibi kazandı. Geride kalan 2 maç ise berabere bitti. Beşiktaş rakibine 6 maçta 14 gol atarken, Akhisar Belediyespor siyah-beyazlı takıma 10 gol kaydetti.

Beşiktaş ile Akhisar Belediyespor yarın saat 17.00'de karşılaşacak. FIFA kokartlı hakem Barış Şimşek'in düdük çalacağı müsabaka Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak.