Süper Ligin lideri Beşiktaş 27.hafta karşılaşmasında yarın akşam Kasımpaşa'ya konuk olacak. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20:00'de başlayacak ve Mete Kalkavan tarafından yönetilecek.

BEŞİKTAŞ KAZA YAŞAMAK İSTEMİYOR

Siyah Beyazlı takım 26 hafta sonunda topladığı 63 puan ile, bir maçı eksik Fenerbahçe'nin dört puan önünde bulunuyor. Ligde oynadığı son dört karşılaşmayı kazanarak 12 puan toplayan Beşiktaş'ın amacı Kasımpaşa'yı da yenerek seriyi 5 maça çıkarmak. 23. haftada Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-0 yenildikten sonra sırasıyla Eskişehirspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor ve Antalyaspor'u yenen Beşiktaş son sekiz haftasına girilen şampiyonluk yarışında yara almak istemiyor.

TAKIMDA 3 ÖNEMLİ EKSİK

Beşiktaş'ta Kasımpaşa maçı öncesi üç önemli eksik bulunuyor. Sarı kart cezası bulunan Ricardo Quaresma, Almanya'da geçirdiği anjiyo operasyonu sonrası tedavisi devam eden Gökhan Töre ve bel spazmı geçiren kaleci Tolga Zengin Kasımpaşa karşısında sahada yer alamayacak.

TEKNİK DİREKTÖR ŞENOL GÜNEŞ BU ÜÇ ÖNEMLİ EKSİĞE RAĞMEN KADRO KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMIYOR

Tolga Zengin'in yerine Boyko'yu oynatacak olan tecrübeli teknik adam Quaresma'nın yerine Olcay Şahan'ı sahaya sürecek. Gökhan Töre'nin sakatlığının uzaması ile son üç maçta kadroya giren ve oynadığı futbol ile Şenol Güneş'in güvenini kazanan Kerim Frei Kasımpaşa maçına yine ilk onbirde başlayacak.

Teknik direktör Şenol Güneş defans hattında değişiklik yapmayı düşünmüyor.Çaykur Rize ve Trabzonspor maçlarında gösterdiği performansla Alexis'ten formayı kapan Necip Uysal, Marcelo ile beraber defansın göbeğinde oynayacak.

Milli maçlarda gösterdiği performansla Cenk Tosun ve hazırlık maçlarında oynadığı futbol ile 'ben hazırım' mesajı veren Tolgay Arslan tecrübeli hocanın yedek kulübesindeki itici güçleri olacak.

Beşiktaş'ın Kasımpaşa karşısına Boyko - Beck - Marcelo - Necip - İsmail - Atiba - Oğuzhan - Kerim Frei - Sosa - Olcay Şahan ve Mario Gomez onbiri ile çıkması bekleniyor.

SARI KART GÖREN VODAFONE ARENA AÇILIŞINI TRİBÜNDEN SEYREDECEK

Siyah Beyazlılar Kasımpaşa maçına ceza sınırında olan 5 oyuncu ile çıkacak. Mario Gomez, İsmail Köybaşı, Andreas Beck, Olcay Şahan ve Necip Uysal'ın Kasımpaşa maçı öncesinde 3 sarı kartı bulunuyor.Bu futbolcular Kasımpaşa karşısında sarı kart görmeleri durumunda 28.hafta oynanacak Bursaspor maçında takımdaki yerlerini alamayacaklar.

Bu beş futbolcu için sarı kart cezalısı durumuna düşmek şampiyonluk yolunda takımı yalnız bırakmak kadar, çok çok önemli başka bir anlam daha taşıyor.Sarı kart gören oyuncu kurallar gereği bir sonraki maç olan Bursaspor mücadelesinde sahaya çıkamayacak.Ve bu da sarı kart cezalısı olan futbolcunun 3 yıldır özlemle beklenen o büyük günü mecburen tribünden seyretmesi anlamını taşıyor.Çünkü bir sonraki maç olan Bursaspor maçı aynı zamanda Vodafone Arena'nın açılış maçı olacak.Beck, Gomez, İsmail, Necip ve Olcay'ın Kasımpaşa maçında sarı kart görmemek için bir hayli dikkatli olması gerekiyor.

BEŞİKTAŞ'IN KASIMPAŞA'YA KARŞI BÜYÜK ÜSTÜNLÜĞÜ

Beşiktaş ile Kasımpaşa yarın akşam 26. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce oynanan 25 karşılaşmada 18 galibiyet ile Beşiktaş'ın büyük bir üstünlüğü bulunuyor.Kasımpaşa ise Siyah Beyazlı rakibini sadece 1 kez yenerken 6 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş'ın attığı 54 gole Kasımpaşa 19 gol ile cevap verdi. Kasımpaşa Beşiktaş'a karşı tek galibiyetini 2 sezon önce Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan müsabakada 2 -1 'lik skorla aldı.

Ligin ik yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi kazanmaya çok yaklaşan Kasımpaşa 90.dakikada Oğuzhan'ın penaltıdan attığı gole engel olamamış ve mücadele 3-3 beraberlikle sonuçlanmıştı.