Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, 26 Ekim'deki Beşiktaş karşılaşmasını 33 bin kişilik yeni stadyumda oynayacaklarını söyledi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, 33 bin kişilik stadyumun açılış tarihinin gecikmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Stadyumun çimlerinde yaşanan gecikmenin kendilerinin dışında geliştiğini ifade eden Gencer, "Stadın gecikmesi şehir için bir kayıptır. Biz Antalya'da yeniden futbolu harekete geçirmek için bir takım çalışmalar yapıyoruz. Proje transferler yapıyoruz. Bugüne kadar statla ilgi eksik olan yerlere yardım etmeye çalıştık. Maalesef yüklenici firma çok bildiğini, arkadaş ise çimlerden çok iyi anladığını zannediyor. Yaklaşık 2 ay önce bize gelen raporda çimlerde sorun olduğunu ilettik. Biz çimi Antalyaspor olarak yapmayı taahhüt ettik. Ama arkadaşlar çok bildikleri için bize teslim etmedi" dedi.

"BEŞİKTAŞ MAÇINA HAZIR OLACAK

Kendilerine stadın 27 Eylül'deki Sivasspor maçına hazır olacağının söylendiğini aktaran Gencer, "Stadın rahat rahat yetişeceğini söylediler. Geldiğimiz noktada tribünlerin koltuklarında küçük bir eksik kalsa da, Passolig'i de kulüp olarak biz çözdük. Ama çim uzmanı arkadaşımız, daha çime giremeyeceğimizi iletti. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile görüştük. Bu ay başı itibari ile Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'un da onayıyla bakanlıktan stadı teslim alıyor. Bu sürecin ardından, bizim de kiralamamızla ilgili ciddi bir toplantı başladı. Devir işlemleri ay başında başlayacak. İnşallah sahayı belediyemizin de katkısıyla risk etmeyeceğiz. Kasımpaşa maçını da Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynayacağız. Beşiktaş maçına kadar stadın yüzde yüzü hazır şekilde Antalyaspor bu sahaya girmeyi hedefliyor" diye konuştu.

Gencer, kombinelerin Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda geçmeye devam edeceğini kaydetti.