Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor, 121. kez karşı karşıya gelecek.

11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0'lık galibiyetiyle başlayan rekabette, bugüne dek yapılan 120 karşılaşmanın 49'unu Beşiktaş, 42'sini bordo-mavili ekip kazanırken, 29 maçta taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Beşiktaş'ın toplam 160 golüne, bordo-mavili takım 127 golle karşılık verdi.

LİGDE BEŞİKTAŞ'IN BİR FARKLI ÜSTÜNLÜĞÜ BULUNUYOR

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise galibiyet sayısında Beşiktaş'ın bir farklı üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 84 lig maçında siyah-beyazlıların 32, Trabzonspor'un ise 31 galibiyeti bulunuyor. 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 115 gole, Trabzonspor 89 golle karşılık verdi.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında siyah-beyazlı takımın ev sahipliğinde Konya'da yapılan maçı Beşiktaş 3-0 kazanırken, Trabzon'da oynanan maçı ise yine siyah-beyazlı ekip 2-0 kazanmıştı.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

İki takım İstanbul'da resmi ve özel maç olmaz üzere 59 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda siyah-beyazlılar 32, bordo-mavililer ise 12 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 16 maçta ise eşitliği bozamadı. İstanbul'da Beşiktaş 94, Trabzonspor ise 40 gol attı.

FARKLI SKORLAR

Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'de İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı. Siyah-beyazlılar ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995 sezonunda da rakibini 4-0 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetlerle ayrıldı. Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 11 Mart 1997 tarihinde Ankara'daki Başbakanlık Kupası maçında 4-0'lık sonuçla elde etti.

GÜNEŞ VE SHOTA BULUŞMASI

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan karşılaşmada ise gözler iki takımın teknik direktörlerinde olacak. Bir tarafta Trabzonspor'a yıllarını veren ve bordo-mavili takımın yaşadığı şampiyonlukların tamamından imzası bulanan Şenol Güneş, bu kez Beşiktaş'ın başarası için Trabzonspor'u mağlup etmek adına mücadele edecek. Diğer taraftan ise bordo-mavili takıma futbolcu olarak büyük hizmetler veren Shota Arveladze, bu kez teknik adam olarak futbolculuk döneminde elde ettiği başarıları teknik adam olarak elde etmek istiyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze bugüne kadar teknik adam olarak 5 kez karşılaştılar. Söz konusu maçlarda Güneş'in çalıştırdığı takımlar Shota'nın çalıştırdığı takımlar karşısında üstün gelen taraf oldu. İki teknik adam arasında yaşanan taktik savaşta Güneş'in takımları 2 galibiyet alırken 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.