Beşiktaş'ın golü 27. dakikada Oğuzhan Özyakup'tan geldi. Beşiktaş bu galibiyetle 26 hafta sonunda 63 puanla liderliğini sürdürdü. Antalyaspor ise 31 puanda kaldı.

Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe bu hafta Galatasaray ile oynayacak ve puanı da 59. Günün diğer maçlarında Trabzonspor Sivasspor'u 1-0, Osmanlıspor da Gençlerbirliği'ni 3-1 yendi.

Tolga kadrodan çıkarıldı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Antalyaspor'u konuk eden Beşiktaş'ta sakatlığı nükseden kaleci Tolga Zengin, son anda kadrodan çıkartıldı. Siyah-beyazlıların hafta içi Trabzonspor'la yaptığı erteleme maçını geçirdiği sakatlık sebebiyle tamamlayamayan Tolga Zengin'in, Antalyaspor müsabakası öncesi ısınma hareketleri sırasında sakatlığı nüksetti.

Mücadele öncesi dağıtılan esame listelerinde ismi ilk 11'de yer alan deneyimli file bekçisi, son anda kadrodan çıkartıldı. Tolga Zengin'in yerine kalede Denys Boyko görev yaptı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ayrıca, Trabzonspor'la oynanan erteleme maçının 11'inde yer alan Dusko Tosic'e yedek futbolcular arasında yer verdi.

Tecrübeli teknik adam, müsabakanın ertelendiği tarihte kadroda bulunmayan ve bu yüzden de bordo-mavililere karşı forma giyemeyen Marcelo Guedes'i ise ilk 11'de oynattı. Kaleyi Boyko'ya emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Necip Uysal, Marcelo Guedes ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu.

Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynadığı siyah-beyazlı takımda, orta alanın sağında Ricardo Quaresma, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Kerim Frei görev yaptı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Beşiktaş'ta Günay Güvenç'in yanı sıra Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Olcay Şahan, Alexis Delgado, Tolgay Arslan ve Cenk Tosun yedek soyundu. Sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

Boyko Süper Lig'de ilk maçına çıktı

Beşiktaş'ın Ukraynalı kalecisi Denys Boyko, Antalyaspor karşısında Süper Lig'deki ilk maçına çıktı. Siyah-beyazlı ekibin ara transfer döneminde Ukrayna'nın Dnipro takımından kadrosuna kattığı Boyko, karşılaşma öncesi Tolga Zengin'in sakatlığının nüksetmesi üzerine sahaya ilk 11'de çıktı.

Beşiktaş formasıyla daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'a karşı 2 müsabakaya çıkan Ukraynalı file bekçisi, kalesinde 3 gol görmüştü.

Defans kurgusunda değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor karşısında defans kurgusunda değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Trabzonspor maçında defansın ortasında başarılı bir performans sergileyen Necip Uysal'ı Akdeniz temsilcisi karşısında da sahaya sürdü.

Süper Lig'deki son maçlarda, defansın ortasında Alexis Delgado ve Marcelo Guedes'e şans veren Güneş, Antalyaspor müsabakasında stoper mevkisinde Necip Uysal'ın yanında bu futbolculardan Marcelo Guedes'i görevlendirdi.

Gökhan Töre maç kadrosunda yer almadı

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, sakatlığı sebebiyle 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sağ ayak bileğinden sakatlığı bulunan 24 yaşındaki oyuncu, Antalyaspor'a karşı da forma giyemedi. Siyah-beyazlı ekibin ligdeki son 3 karşılaşmasını kaçıran Gökhan Töre, son olarak takımının Fenerbahçe'ye 2-0 yenildiği derbi mücadelesinin ikinci yarısında görev yapmıştı.

Kuruluşun 113. yılı kutlandı

Beşiktaşlı taraftarlar, Antalyaspor maçında siyah-beyazlı kulübün kuruluşunun 113. yılını kutladı. Antalyaspor karşılaşmasına büyük ilgi gösteren ve stadı tamamen dolduran taraftarlar, saat 19.00'da başlayan müsabakanın 3. dakikasında kulübün 113. kuruluş yılını kutlayıp, "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" tezahüratında bulundu.

Bu arada siyah-beyazlı futbolcular da karşılaşma öncesi ısınmaya üzerinde "Şerefiyle, hakkıyla 113 yıl" yazılı tişörtlerle çıktı. 

1903 yılında kurulan Beşiktaş Kulübü, 19 Mart'ı (19.03) kulübün kuruluş tarihi olarak kabul ediyor.

Antalyaspor'da değişiklik yok

Antalyaspor, Beşiktaş karşısında Bursaspor maçının 11'inde değişikliğe gitmedi. Teknik direktör Jose Morais, geride kalan hafta Bursaspor'u 3-0 yendikleri karşılaşmanın kadrosunu bozmayarak, siyah-beyazlı ekip karşısında da sahaya sürdü.

Akdeniz temsilcisinin Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o da ısınmak için sahaya çıktığında Beşiktaşlı taraftarlardan alkış aldı.

Akdeniz ekibinin ilk 11'inde 3 eski Beşiktaşlı futbolcu

Beşiktaş'a konuk olan Antalyaspor'da 3 futbolcu, eski takımlarına karşı mücadele etti. Ara transfer döneminde Akdeniz temsilcisinin kadrosuna dahil olan Brezilyalı oyuncu Ramon Motta'nın yanı sıra Serdar Özkan ve Rıdvan Şimşek, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Siyah-beyazlı ekibin Antalyaspor'a kiraladığı Ömer Şişmanoğlu ise yedek kulübesinde oturup, şans bekledi. 

Kaynak: AA