Fiorentina Başkanı Mario Cognigni, Beşiktaş'ın transfer etmek için uğraştığı Mario Gomez'in geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. İtalyan ekibinden siyah-beyazlılara iyi haber geldi.

Uzun süredir forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Mario Gomez'de karar kıldı. Alman futbolcunun kulübü Fiorentina ile görüşmelerini sürdüren siyah-beyazlı yöneticiler bu transfer sürecinde belirli bir aşamaya geldi. Bu aşamayı da İtalyan ekibinin başkanı bizzat anlattı.

Fiorentina Kulübü Başkanı Mario Cognigni, "Mario Gomez'in gidecek ya da kalacak olması tamamen teknik ekibin kararıdır. Birkaç kulüple görüşmelerimiz sürüyor. Bunlar arasında Beşiktaş'ta var" dedi.

MARİO GOMEZ KİMDİR?

Tam adı Mario Gomez Garcia olan İspanyol kökenli golcü oyuncu, 10 Temmuz 1985 tarihinde Almanya'nın güneybatısındaki Riedlingen kasabasında dünyaya geldi. 10 yaşında SV Unlingen altyapısında futbol hayatına başlayan Mario Gomez, daha sonra 2001 yılına kadar sırasıyla FV Bad Saulgau ve SSV Ulm 1856 takımlarının altyapısında oynadı. 2001 yılında Stuttgart altyapısına geçen Gomez, 9 Mart 2004 tarihinde Stuttgart'ın Chelsea ile oynadığı Şampiyonlar Ligi 1. Tur Ön Elemesi ilk maçının son 10 dakikasında oyuna dahil olarak ilk resmi maçına çıktı. 8 Mayıs'ta Hamburg ile oynanan maçta da oyuna sonradan girerek Bundesliga'daki ilk maçına çıktı. 2004-05 sezonunda Stuttgart'ın üçüncü ligde mücadele eden rezerv takımında görev alan Gomez, burada sadece 8'i ilk 11'de olmak üzere çıktığı 24 maçta kaydettiği 15 golle dikkatleri üzerine çekti ve 2005-06 sezonunda as takıma geri döndü ve o sezon oynadığı 30 maçta 6 gole imza attı. Mario Gomez, asıl patlamasını ise 2006-07 sezonunda yaşadı. Eli kırıldı, 10 Mart 2007'de ise sol dizinden sakatlandı. Ancak buna rağmen sezonu 14 gol 7 asistlik bir performansla tamamlarken, Stuttgart sezonu şampiyonlukla tamamladı. Gomez ise sezon sonunda Almanya'da "Yılın Oyuncusu" seçildi. Bir sonraki sezonda Stuttgart kötü bir form grafiği çizse de, Gomez çizgisini bozmadı ve 25 maçta 19 gole imza atarak sezonun ligde en çok atan ikinci oyuncusu oldu. Bu performansıyla birlikte büyük takımların da dikkatini çekmeyi başardı. 26 Mayıs 2009'da rekor bir ücretle Bayern Münih'e transfer olan Gomez, yeni takımıyla dört yıllık sözleşme imzaladı. Burada ilk sezonunda 29 maçta 10 gol atarken, beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı. 2010-11 sezonunda ise ilk 11'de düzenli olarak forma giydi ve sezonu ligde attığı 28 golle tamamladı. Toplamda ise 39 gol kaydetmeyi başardı. 2011-12 sezonunda da başarılı performansına devam eden Gomez, bunun karşılığını yeni bir kontratla aldı ve sözleşmesi 2016'ya kadar uzatıldı. 2012-13 sezonu öncesinde Euro 2012'de bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle sezon öncesi hazırlıklarının büyük bir kısmını kaçırması ve Mandzukic transferinin de etkisiyle gözden düşen Mario Gomez, sezon sonunda 20 milyon avro karşılığında Fiorentina'nın yolunu tuttu. Ancak burada yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle bir türlü beklentileri karşılayamadı. Gomez, Alman Milli takımı'yla oynadığı 60 maçta da 25 gol kaydetti.