Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic, Türkiye'de neden derbi kazanamadığını bilmediğini belirterek, "Kaybetmekten elbette mutlu değildim" dedi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'ın başında görev yapan Bilic, Socrates Dergisi'nin sorularını yanıtladı. Premier Lig'de ilk üç deplasman maçında Arsenal, Liverpool ve Manchester City'yi mağlup eden Hırvat teknik adam, "Türkiye ve İngiltere arasında büyük bir fark görmüyorum. Mesela Liverpool ligdeki ilk üç maçında iyiydi ama dördüncü maçta onları 3-0 yendik ve eleştiriler başladı. Jose Mourinho'ya bakın; futbolunu beğenip beğenmemek bir tercih meselesi ancak kağıt üzerinde dünyanın en iyi teknik direktörü olabilir. Sevin veya sevmeyin, son 10 yılın en başarılı ismi o ve bugünlerde büyük bir baskı altında. 2-3 yıl önce değil, daha geçen sezon şampiyon oldular ama bu kimse için bir şey ifade etmiyor. Aynısı benim için de geçerli. İki büyük galibiyet, son yedi yılın en iyi başlangıcı... Bunlara rağmen, geçenlerde kendi evimizde kaybettiğimiz iki maçtan sonra insanlar beni epey sorguladı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE NEDEN DERBİ KAZANAMADIĞIMI BİLMİYORUM"

Türkiye'de derbi kazanamaması, İngiltere'de ise çok önemli takımları mağlup etmesi ile ilgili bir soru üzerine Bilic, "Türkiye'de bunun neden olmadığını bilmiyorum, kaybetmekten elbette ki mutlu değildim. Her maç önemlidir ama tüm dünyada derbi maçlar, bir maçtan fazlası oluyor. Gerçekten kazanmak istemiştim ve Beşiktaş'ta geçen iki sezonumda tek bir derbi bile kazanamamış olmak hoşuma gitmiyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı kazanamadığım maçlardan sonra kendimle çok konuştum; "Bu durum sadece şanssızlıkla açıklanamaz, 2-3 değil tam 8 maç" diyordum. Aynı zamanda, tek tek baktığımda rakiplerimizin bu maçların herhangi birinde bizden çok da iyi olmadığını görüyordum. O maçlardan bazılarını kazanmayı hak etmiştik. Galatasaray'a karşı ilk maç, 3-3'lük Fenerbahçe maçı ve yine son dakikada gol yiyip kaybettiğimiz diğer bir Fenerbahçe maçı... Uzun dönemli bir şanssızlıktı belki, belki de fazla gergindik. 3-4 derbi maçında, neredeyse daha ilk yarıda kırmızı kart gördük ve 35. dakikadan sonra 10 kişi oynayarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yenmek kolay değil" diye konuştu.

"STADIN 1 YILDA BİTMEYECEĞİNİ BİLİYORDUM"

Bilic, Türkiye'de görev yaptığı dönemde kendisine "Rakiplerinin daha iyi maddi kaynakları ve daha iyi statları var ama senin yok" dendiğini ifade ederek, "Fakat günün sonunda, kimle konuşsam Beşiktaş'ın şampiyon olacağını söylüyordu. Olmam gerekenden biraz fazla optimisttim galiba, bazen realist olmak lazım. Beşiktaşlı yetkililer Split'e görüşmeye geldiğinde stadyumun bir yıla biteceğini söylediler. Ama çocuk değilim, bunun olmayacağını biliyordum. Kim stat inşaatını bir yılda bitirebilmiş ki? Çocuk değildim ama dedim ya; optimisttim, ne olursa olsun kazanacağımı düşünüyordum. Sonuç olarak fantastik değildik ama gayet iyiydik. Stadyum da yokken işler daha kötü olabilirdi" şeklinde konuştu.