ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın 2. gününde Rıza Kayaalp'ten altın madalya geldi.

Daha önce de uluslararası organizasyonlarda birçok başarısı bulunan 130 kiloda mücadele eden milli güreşçi, çeyrek final mücadelesinde Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy'i 9-0 sayı tuşuyla yenerek yarı finale yükselen isim oldu. Yarı finalde Azeri Sabahi Shariati'yi 6-0 ile geçen Kayaalp, finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez ile eşleşti. Rakibini 1-0 yenerek kariyerindeki ikinci Dünya Şampiyonluğuna uzanan Kayaalp, olimpiyat kotasını elde etti.

Şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulunan başarılı güreşçi, "Ne düşündüysek yaptım. Rakibimi çok iyi analiz etmiştim. Üçüncüsünde başardım" dedi.

"TÜM ŞEHİTLERİMİZE VE MİLLETİMİZE ARMAĞAN OLSUN"

Lopez Nunez'i 1-0 mağlup ederek zafere uzanan Rıza Kayaalp, "Bir efsaneyi bitirdim. Bundan büyük mutluluk olur mu" dedi.

Çok çalıştığını vurgulayan başarılı güreşçi, "Buraya gelirken, finalde muhtemelen Lopez ile karşılaşacağımın hesaplarını yaptım. Adeta bir ders çalıştım. Bu strateji bana şampiyonluk getirdi. Bir efsaneyi bitirdim. İki kez yenildiğim rakibimi bu kez çok iyi analiz ederek mağlup etmeyi başardım. Müsabakaya hızlı girmem, yaşlı Lopez'i yormam gerekiyordu. Bu sayede ikince devrede iyi savunma bana şampiyonluk getirebilirdi. Tüm uygulamaları yaptım. Elbette anlattığım kadar kolay olmadı ama mutlu son geldi işte. Tüm şehitlerimize ve milletimize armağan olsun"