Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Türkiye Futbol Federasyonu'na çağrıda bulunarak, kısa zamanda tüm kulüplerin divan başkanlık kurullarıyla ortak bir toplantı yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Türk futbolunda son dönemlerde yaşanan saha içi ve saha dışı olaylara dikkat çekerek, "Bu kaygımızı, sadece mensubu bulunduğumuz camia adına değil, aynı zamanda bir futbolsever olarak Türk futbolu adına da taşıyoruz. Futbolumuzda bugüne kadar yaşanmış ve yaşanmakta olan adaletsizliklerden ders çıkarmayanlar, bir olaya bağlı olarak, sadece talimatları en ağır şekli ile uygulayarak sonuç üretmeye kalkar ise en büyük hatayı yapar ve yeni olaylara davetiye çıkarmış olurlar. Dün şiddet eylemleri ve söylemlerine, hakem hatalarına, güce ve renge göre sessiz kalanlar, bugün masummuş gibi davranma hakkına sahip değildirler" dedi. Sürmen açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Hata insanlara mahsus bir sonuç olmakla birlikte, hakemlerin artık alışkanlık halini almış ve tekrarlanan eylemlerine "insanlar hata yapar" zihniyeti ile yaklaşan TFF ve Kurullarının, başkalarının hatalarına acımasız tepki vermeleri çok doğru yaklaşım olmaz. Son hata yapanı cezalandırmak, diğer suç işleyenleri unutmayı gerektirmez. Yapılması gereken, federasyondan başlayarak, yönetici, teknik direktör, futbolcu ve taraftardan, spor medyasına kadar, Türk futbolunun bütün unsurlarıyla ilgili sorunları gerçekçi olarak masaya yatırıp, gerekli yeni yasaları ve yönetmelikleri çıkarmak ve de kulüplere profesyonel yönetim anlayışını dayatmaktır. Kulüplerin yöneticileri, kendi kurumları ve gelecekleri kaygısı ile dün olduğu gibi bugün de yanlış söylemler ve eylemlerde bulunmuş, bulunmaya da devam etmektedirler. Bunun yanı sıra; pozisyonlarını kaybetmemek için bazı yasaların ve yönetmeliklerin çıkmasına güçleri oranında engel olabilmektedirler.

TFF'ye çağrım bir an önce kendilerinin de tarafsızlığına gölge düşürmeyecek uygulamaları hayata geçirmeye hızla başlamalarıdır. Yeri gelmişken TFF'ye hatırlatmak isteriz ki; kulüplerin en tecrübeli ve tarafsız kalabilen kurulları Kulüp Divan Başkanlık Kurullarıdır. TFF'nin en kısa zamanda, tüm kulüplerin seçilme kaygısı olmayan Divan Başkanlık Kurullarıyla toplantılar yaparak, çözüm önerilerini değerlendirmesi, alınacak ortak kararları uygulamaya koyması, sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacaktır. Türk futbolunun geleceği için ilgili her kesimi empati yapmaya ve sağduyuya davet ediyorum."