'Futbolda şike" iddialarına ilişkin yeniden görülen davanın ardından açıklama yapan sanıklardan İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen, "Bu bir spor davası değildir, bu bir şike davası değildir. Bu, Türkiye'nin bir dönem üzerine karabasan, kabus gibi çöken insanların, hak ve hürriyetleri ihlal ettiği bir davadır" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, savcı Abdullah Mirza Çelebi'nin mütalaasını açıklaması için 5 Ekim tarihine ertelendi. Duruşmanın ardından sanıklardan İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen, adliye önündeki alanda basın açıklaması yaptı. Avukat Şen, davanın bugün görülen duruşmasında 4 tanığın dinlendiğini, eksikliklerin giderildiğini ve savcıya mütalaasını hazırlaması için süre verildiğini belirtti.

Şen açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti'nde 3 Temmuz 2011'de kamuoyuna mal olmuş ciddi bir soruşturma başlatıldı. Türkiye'nin 2005 yılı sonrasında başlayan tuhaf süreçte uğradığı haksızlıkların 5 Ekim tarihi ve hemen sonrasında son bulacağını ümit ediyoruz. Bu konuda yazılı ve sözlü savunmalarımız ortaya koyduk ve arkasındayız. Biz Fenerbahçe Spor Kulübü ve yöneticilerini olarak 3 Temmuz adıyla bilinen ve sözde şike diye adlandırılan bu süreçte haklı olduğumuza inanıyoruz" dedi.

"YARGILANANLAR BİR DÖNEMİN FAİLLERİ ŞİMDİNİN MAĞDURLARI"

Yargılananların, Türkiye'de bir dönemin failleri olarak gözüken şimdi mağdurları olarak aklanan kişiler olduğunu öne süren avukat Şen, " Özellikle tutukluluk ve telefon dinleme gibi tuhaf yöntemlerin hukuka aykırı olarak kullanılması sonucunda somut deliller olmaksızın birçok insanın mahkum edildiği bu sembol davada 5 Ekim tarihiyle bir son olacaktır" diye konuştu.

"HATALI HÜKÜM İPTAL EDİLECEK"

"Hukukun yanında olacağız" diyen avukat Şen, " Bu davada kullanılan ve esasında şike ve teşvik primi iddialarını doğrulamayan o algı oluşturulduğu için hatalı hüküm askıdadır şu an. İptal edilecek ve şu söylenecektir, "Bu süreçte yapılanlar yanlıştı. Bu yanlışı tescilliyoruz biz" denilecek. Bu denildiğinde Türkiye'nin önünde özellikle 2005 yılı sonrasında yaşanan birçok soruşturma ve davada gündeme gelen hukuka aykırılıkların artık son bulacağını ve sonrasında bunların tekrar cereyan etmeyeceğine inancımız da tamdır" ifadelerini kullandı.

"BU BİR ŞİKE DAVASI DEĞİL"

Avukat Şen açıklamasını , "Bu bir spor davası değildir, bu bir şike davası değildir. Bu Türkiye'nin bir dönem üzerine karabasan, kabus gibi çöken insanların, hak ve hürriyetleri ihlal ettiği bir davadır. Bu şekilde bir algının oluşturulduğu dönemin sonlanacağı davalardan birisidir bu dava" sözleriyle bitirdi.