Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan'ın Barcelona'ya transferini değerlendirdi.

NTV Spor'a konuşan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, transferin gururunu yaşadığını belirterek, "Arda'yı 1999 yılında aldık. Ben kendisini Çarşambaları paf takımla yaptığımız maçlarda A takıma alırdım. Sonrasında kaptanlığa kadar yükseldi. Bakınca süreç hep olumlu işlemiş. Ben de bu transferin gururunu yaşıyorum" dedi.

"ARDA'NIN ATLETİCO'YA GİTTİĞİ İLK DÖNEMDE ELEŞTİRİLER YAPILDI"

Daha fazla futbolcunu yurt dışında oynaması gerektiğini söyleten Terim, "Okan, Emre, Arif, Hakan, Ümit Dava. Baktığımızda bizden birçok isim gitmiş dışarıya. Belki diğer takımlardan da gidenler vardır. Ama Milli Takıma çağırdığımızda dışarıda oynayan en az 20-30, 40-50 oyuncu olması lazım. Arda'nın Atletico'ya gittiği ilk dönemde eleştiriler yapıldı. Galatasaray'dan büyük takım mı diye. Olsun gitsin. Gidilsin. Nispeten küçük takımda kendisini gösterip daha büyük takıma gidebilir. Ardanın transferi gençlere örnek olacaktır" şeklinde konuştu.

"ARDA'NIN SOLDA KULLANILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Arda'nın Barcelona'da oynayacağı mevki ile ilgili de yorumda bulunan Terim, "Sol iç gibi kullanılabilir. Neymar-Messi-Suarez üçlüsünün klasikleştiğini kabul edersek bazen orada da oynayabilir. Arda her türlü gezdirebileceğiniz bir oyuncu. Ben sol gibi kullanılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"KİM BENDEN DIŞARIYA GİTMEK İSTESE İZİN VERDİM"

Yeni yabancı statüsün dışarı daha fazla oyuncu göndereceğini dile getiren Terim, "Samsun'dan bir oyuncu Nice'e gitmiş. Çok sevindim. Enes gitti. Salih Roma'da. Belki daha da süre bulacak. Bu yeni yabancı statüsü dışarıya gidecek oyuncuların sayısını artıracaktır. Kim benden dışarıya gitmek istese izin verdim. Kritik zaman bile olsa izin verdim. 80 milyonluk ülkenin dışarıda 80 oyuncusu olmalı" şeklinde konuştu.