Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, sezonun ilk iç saha galibiyetini ve 3 puanı aldıklarını için mutlu olduklarını söyledi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında kendi evinde Gaziantepspor'u 2-1 geçti. Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, sezonun ilk iç saha galibiyetini aldıklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nin öncesinde ve sonrasında olan maçlar zor oluyor. Onun için kazanmak önemliydi. 3 puan önemliydi. Kolay olmadı. Çok pozisyon harcadık. Çok önemli eksikliklerimiz de vardı. Burak, Hamit, Selçuk, Cehueju. Burada Umut'a parantez açmak lazım. Çok eleştiriliyor. Fakat elinden geleni sahaya koyan bir oyuncumuz. Bugün de o performansını golle süslemesi bizi mutlu etti" dedi.

Basın mensuplarının taraftarların maça gelmemesi ile ilgili soruya ise Ergün, "Bundan önce yaz döneminde olması ve okulların kapalı olması. Biraz da bayram olması bugünün boş geçeceğini bekliyorduk. Bundan sonraki süreçte bizimle birlikte olmalarını bekliyoruz. Takımımız yeni bir takım. Bugün de sahada takımın yarısını yeni isimlerden oluşuyordu. Oyuna giren oyuncularımız arasında da ilk defa oynayanlar var. Dolayısıyla değişim süreci içerisindeyiz. Birkaç haftayı puan kayıplarıyla geçirdik ama bundan sonra puan kayıplarını en aza indirip, rakiplerimizin puan kayıplarıyla üst sıralarda yer almak istiyoruz" diye cevap verdi.

Yarın akşam oynanacak olan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi hakkında ise Ergün, çok fazla bir söylenecek bir şey olmadığını belirterek, "Biz kendi maçlarımızı kazanalım. Ondan sonra rakiplerimiz yendiğimiz derecede zaten yukarıya yerleşeceğiz. Onların maçlarına fazla yorum gerektirmiyor bizim açımızdan" diye konuştu.

"BURAK YILMAZ MİLLİ TAKIM ARASINDAN DOLAYI DÖNECEK"

Burak Yılmaz sakatlığı hakkında bilgi veren sarı-kırmızılı takımın futbol direktörü Cenk Ergün, Almanya'dan Burak Yılmaz birkaç güne kadar geleceğini belirterek, "Burada da tedavilerine devam edecek. Milli takım arasını geçtikten sonra bizimle olacak" dedi.

"ASTANA'YA HEM SAHA HEMDE SAAT FARKINDAN DOLAYI ERKEN GİDİYORUZ"

UEFA Şampiyonlar Lig'inde Kazakistan takımı Astana'ya maçına iki gün önce gideceklerini belirten Ergün, "Astana'ya erken gitmemizin sebebi ise hem saat farkı hem de sahanın suni çim olmasından dolayı erken gidiyoruz. Oynayacağımız sahada iki defa antrenman yapmak istiyoruz. Şu anda çok önemli bir maç ilk maçta sahamızda Atletico Madrid'e yenilmiştik. Bu gruptan çıkmak için Astana'ya karşı kaybımız olmaması lazım. Astana'ya kayıp olmadan Benfica'ya grup ikinciliği için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"KAZAKİSTAN DEPLASMANIN KOLAY OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

Hem kulüpler düzeyinde hem de milli takımlar düzeyinde Kazakistan deplasmanın kolay olmadığını gördüklerini vurgulayan Ergün, "Astana'da Şampiyonlar Ligi'ne eliminasyondan katılan bir takım. Rakiplerini eleyerek buralara geldi. Kolay değil iyi defans yapıyorlar. Disiplinli bir takım hem oyuncularımız hem de teknik ekip bunun farkındar" diye konuştu.