Transferinin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyen Burak Yılmaz, "Benim için farklı bir duygu. Ayrıldığım için üzüntülü ve yeni bir takıma imza attığım için mutluyum. Karmaşık duygular yaşıyorum. Bu kulüpte çok güzel şeyler yaşadım. Oradan ayrılmak beni üzüryor ama yeni bir macaera. Orada yeni bir hikayenin yaşanaccğını düşünüyorum. Farklı duygular yaşanacak" dedi.

"TRANSFER İKİ TARAFIN İSTEMESİYLE GERÇEKLEŞİR"

Transferin iki tarafın da istemesiyle olacak bir şey olduğunu kaydeden Burak Yılmaz, "Sadece benim veya kulübümün istediğiyle transfer olmadı. Kulübümün bulunduğu turumu da düşünerek tercihimi bu sefer gitmekten yana kullandım. Sadece oyuncu veya kulübün istemesiyle bir transfer gerçekleşmez. Gider ayak kimseyi de zan altında bırakmak bana yakışmaz" ifadelerini kullandı.  

Çin'e yıldız isimlerin akın ettiğinin hatırlatılması ve kendisinin bu ülkeyle ilgili bilgisi olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Burak Yılmaz, "Orayla alakalı çok fazla bilgim yok. Çok iyi ve büyük oyuncular gidiyor. Bize de nasip oldu. Çok fazla bilgim yok ama gidince her şeyi öğreneceğim" diye konuştu.

"TARAFTARLAR HAKKINI HELAL ETSİN"

Gitme kararında taraftarların son dönemde aleyhindeki tezahüratlarının etkili olup olmadığı sorusunu ise Burak Yılmaz şöyle yanıtladı; "Taraaftarımız her zaman güzel futbol, bol gol, kazanmak, kupa ister. Biz de her zaman onlara bunu verdik. Zaman zaman tepkiler olacaktır bana da olmuştur, son dönemde çok olmuştur. Bunlarla yaşamaya alıştım, son dönemlerde kırıldığım ve üzüldüğüm oldu. Ama Galatasaray taraftarına ve diğer kulüp taraftarlarının desteğini unutamam. Galatasaray taraftarına ayrı bir parantez açmak istiyorum. İyisi, kötüsü, tepkisi, desteği... Hepsinden Allah razı olsun. Her zaman onları güzel olarak hatırlayacağım. Rizede başıma çakmak atıldığında benim için astıkları pankartla anacağım. Bana sahip çıktıkları anlarla hatırlayacağım. Gol attığımda ismimim bağırarak bana destek olmalarıyla hatırlayacağım. Onlara söylemek istediğim şu. Şu an destek, birlik ve beraberlik dönemi. Ben gidiyorum ama geride kalan arkadaşlarım var. Takım arkadaşlarıma ve takımımıza destek olalım. Galatasaray taraftarı zor gününde takımı ayağa kaldırmıştır. Orada kader arkadaşlarım var, onlara yardım etsinler. Tekrar Lazio maçıyla birlikte Galatasaray'ımızı tekrar ayağa kaldırsınlar. Bana haklarını helal etsinler."

Bonservisinin düşük olup olmadığı yönündeki düşüncesinin sorulması üzerine de Burak Yılmaz, "Bonservis bedelini belirlemek benim tercihim değil, takdir hakkım yok. Onlar öyle kabul etmişler. Kendi bonservisimi kendim belirleyemem" demekle yetindi.  

Çin'den sonra tekrar Galatasaray'a dönüp dönmeyeceği sorusuna ise yorum yapmaktan kaçınan Burak Yılmaz, "Galatasaray'ı yuvam olarak görüyorum. Galatasaray'dan giderken içimden bir parçanın koptuğunu hissediyorum. Galatasray bir oyuncusunu kaybediyor ama çok büyük bir taraftar kazandı. Yeni takımımla 4 senelik bir kontrat imzaladım. Her zaman oynadığım takımlarda emeklerin karşılığını verdim ve orada da bunu vereceğim. Gitmeden dönmeyi kesinlikle konuşmak istemiyorum" diye konuştu.  

Gitmeden önce Selçuk İnan'la konuştuğunu kaydeden Burak Yılmaz, "Kardeşi gidiyor. O da üzüldü. Birbirimize her zaman destek olacağız. O da üzüldü ama hayatımıza bu dört sene böyle devam edeceğiz. Kendisine de başarılar diliyorum" görüşlerini dile getirdi. 



"TRANSFERDEN SONRA BAŞKAN'LA KONUŞMADIM"

Transferden sonra Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek'le konuşmadığını kaydeden yıldız oyuncu, "Başkanımızla hiç görüşmedim. Görüşme forsatım olmadı. Mustafa hocamla görüştüm. Böyle bir teklifin olduğunu söylediğimde benimle çok uzun bir konuşma yaptı. Böyle bir hocam olduğu için çok çok mutluyum. Kendisinin ilgi alanı olmayan şeylerle ilgili özel açıklamalar yaptı. Öyle bir hocam olduğu için kendisine minnettarım. Çok kısa bir süre çalıştım ama çok güzel bir insanı, bir baba kazandım. Türkiye'nin en iyi 3 hocasıyla çalıştım. Tek üzündüm Mustafa hocayla az süre çalıştım; ama üzerinde güzel etkiler bıraktığımı düşünüyorum. Mustafa hoca her zaman zor dönemlerin hocası olmuştur ve takımı ayağa kaldıracaktır. Galatasaray'a hepiniz destek olun ki ayağa kalksın" ifadelerini kullandı.  

Galatasaray'ın maddi ve manevi olarak desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Burak şöyle devam etti, "Bir takımın ayağa kalkması sportif başarıdan geçer. Hem maddi ve gelir kaynağı olarak sportif başarı önce gelir. Galatasaray'ın hedefleri bitmedi. Avrupa Kupası, Türkiye Kupası ciddi hedefler. Aylar öncesi kupaları kazanan bir takımın bu kadar geri düşmeye hakkı yoktur. Önünde iki tane ciddi hedefi vardır. Galatasaray, bunlardan bir tanesinde ilerlerse ayağa kalkar" değerlendirmesinde bulundu. 

"TAKIMDA GOLCÜ ÇOK"

Kendisinin gidişinin ardından takımın golcü eksikliği çekeceği sözleri üzerine de Burak Yılmaz, "Takımda golcü çok. Allah izin verirse Umut atacak. Podolski, Sneijder, Olcan, Emre var. Ben oynadığım dönemde de sıkıntılı maçlar yaşadık. Her maç yüzde yüz performansla oynamayabiliriz ama arkadaşlarımın gereğini yapacağını düşünüyorum. Lazio maçında da bu yeni bir başlangıç olabilir" dedi.

Transfer döneminin bitiminden sonra Çin'e gitmesinin kesinleştiği ve 10-15 gün önce olsa Galatasaray'a başka bir forvet alınabileceği yorumu üzerine de Burak Yılmaz, "Transfer dönemi bittiğnde transfer olmuşsam yönetim bununla alakalı mutlaka bir şeyler düşünmüştür. Bunu siz bilmiyorsanız emin olun ben de bilmiyorum. Mustafa hoca 'Kendi içimizden yaratmamız lazım' diyor. Öyle yapacaktır. Yönetimin ne dşündüğüne hiç hakim değilim" ifadelerini kullandı. 

Burak Yılmaz sözlerinin sonunda ise basın mensuplarıyla helalleşirken, "Sizleri bilmeden kırmış olabilirim. Bilerek zaten böyle bir şey yapmam. Hepinize hakkımı helal ediyorum, hepiniz de bana hakkını helal edin" diyerek vedalaştı.