Balıkesirspor Teknik Direktörlüğüne Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz getirildi.

Balıkesirspor'un yeni teknik direktörü Fikret Yılmaz oldu. Balıkesirspor'da yeni göreve gelen yönetim ilk iş olarak teknik direktör sorununa el attı. Kırmızı-beyazlılar Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. Kulüp tesislerinde düzenlenen imza töreni için Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Harun Atabay ile Basın Sözcüsü Umut Kırtıl da hazır bulundu. Sözlerine bu sezon takımı çalıştıran Erkan Sözeri ve Muhammet Yılmaz'a teşekkür ederek başlayan Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Harun Atabay, "Bu sezon mücadele ettiğimiz PTT 1. Lig'de ilk 7 hafta Erkan Sözeri ile çalıştık. Kendisi sonrasında istifa etti ve takımı Muhammet Yılmaz çalıştırdı. Ben Muhammet Yılmaz'a teşekkür etmek istiyorum. Bu isimler Balıkesir'in çocukları ve Balıkesir'in yetiştirdiği isimler ve bu işi başka bir amaç için değil, sadece Balıkesirspor'u sevdikleri için yapıyorlar" dedi.

"FİKRET YILMAZ'A GÜVENİYORUZ"

Erkan Sözeri'nin istifasının ardından takımı Muhammet Yılmaz'ın çalıştırdığını ifade eden Atabay, federasyonun kendilerinden lisansı yeten bir teknik direktör istediklerini söyledi. Atabay, "Futbol kurallar dahilinde oynanan bir oyun. Türkiye Futbol Federasyonu lisansı yeten bir hocayla çalışmamız gerektiğini söyledi. Biz de elimizdeki futbolcu grubuna bakarak, bu gruba artı değer verebilecek en uygun hocanın Fikret Yılmaz olduğuna kanaat getirdik. Bu süreçte birçok hocayla görüştük. Fikret Yılmaz ile birçok konuda anlaştık. Yapmak istediğimiz şeyler kendisiyle büyük ölçüde benzerlik gösteriyor. Bundan sonra biz kendisinin destekçisi olacağız. Biz kendisine güveniyoruz. Zor günlerden geçiyoruz ve bu zor günleri birlik beraberlik içinde aşabiliriz" diye konuştu.

FİKRET YILMAZ: "BANA GÜVENENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

1981 yılında Balıkesirspor'da kaleci olarak görev yaptığını ve yeniden Balıkesirspor'a geldiği için çok heyecanlandığını belirten teknik direktör Fikret Yılmaz ise, "Balıkesirspor'un adını ilk duyduğumda çok heyecanlandım. Bana güvenenlere teşekkür ediyorum. 1981 yılında profesyonel olduğumda Balıkesirspor'da kiralık kaleci olarak görev yapmıştım. Yıllar sonra tekrar Balıkesirspor camiasında olmak bana gurur veriyor. Hep birlikte birlik ve beraberlik içinde Allah'ın izniyle başarılı olmak istiyoruz. Balıkesirspor iyi bir kadrosu var ve yetenekli oyunculardan kurulu. Üzerimize düşen görevi yaparak Balıkesirspor'u üst sıralara taşımak istiyoruz. Amacımız başarılı olmak. Başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Balıkesirspor'da Fikret Yılmaz'ın yardımcılıklarını ise şu isimler yapacak: "Mehmet Akif Ekmekçi (Yardımcı Antrenör), Hasan Sönmez (Kaleci Antrenörü), Bulut Ferruhlar (Kondisyoner)."