Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman, Beşiktaş ile oynayacakları maçı yönetecek olan Mete Kalkavan'ın tarafsızlığına dair bazı kuşkuların olduğunu gördüklerini belirterek, "Karşılaşmanın sonunda Türkiye'nin sadece sahadaki futbolu konuştuğu bir gece yaşanmasını diliyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Bursa'da oynanacak Bursaspor - Beşiktaş mücadelesini hakem Mete Kalkavan'ın yöneteceği açıklandı. Ancak Kalkavan'ın İstanbul bölgesi hakemi olması yeşil-beyazlı camiadan tepki çekti. Taraftarlar sosyal medya ve taraftar siteleri aracılığıyla tepki gösterdi. Bu tepkilerin ardından kulübün futbol şube sorumlusu Necmettin Kocaman, resmi site aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

"HAKEMİN TARAFSIZLIĞINA DAİR KUŞKULARIN PAYLAŞILDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Kocaman, yazılı açıklamasında, "Maç atmosferi olarak ele alındığında, sahadaki mücadele kadar, sonuca etkisi olacak bütün unsurların sorumluluklarını doğru şekilde yerine getirmelerini bekliyoruz. Daha önce defalarca ifade ettiğimiz gibi, çoğu zaman yoğun eleştiri alan hakemlerimize, Bursaspor Kulübü olarak güvenmek istediğimizi bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyoruz. Takdir edersiniz ki güven, karşılıklı tesis edilmesi gereken bir duygudur. Ayrıca son dönemde yaşanan ve kulüp olarak kesinlikle tasvip etmediğimiz, futbolumuzun geleceği açısından da son derece tehlikeli bulduğumuz olaylar nedeniyle herkesin kendi özeleştirisini yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bu arada karşılaşmayı yönetecek hakemin açıklanmasından sonra, hakemin tarafsızlığına dair bazı kuşkuların özellikle sosyal medyada paylaşıldığını da görmekteyiz. Bu yüzden Beşiktaş'la oynayacağımız karşılaşmanın sonunda Türkiye'nin sadece sahadaki futbolu konuştuğu bir gece yaşanmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

TİMSAH'IN BURSA'DA KALKAVAN'IN YÖNETTİĞİ MAÇLARDA MAĞLUBİYETİ YOK

Hakem Kalkavan'ın 2004-205 sezonundan bu yana Bursaspor'un kendi sahasında oynadığı 4 karşılaşmasında düdük çaldığı gözlenirken, yeşil-beyazlıların bu karşılaşmalarda mağlubiyet yüzü görmemesi dikkat çekti. Bursaspor, toplamda ise Mete Kalkavan'ın yönettiği 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.