Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, altyapıda yetiştirdikleri oyuncuların yaptıklarının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Geçen sezon o kadar çok sıkışık durumumuz olduğu dönemde satmadık. Ben sözümün arkasında kaldım ama bizim dışımızda gelişen olaylar oldu" dedi.

Nilüfer Belediyesi, ile Bursaspor arasında 1 adet locanın satış protokolü basın tanıtımıyla gerçekleştirildi. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Genel Sekreter Prof. Dr. Nihat Sapan ve Başkan Danışmanı Mesut Mestan katıldı. Bölükbaşı, Nilüfer Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey'in her zaman Bursaspor'un yanında olduğunu ve destekleri ile büyük değerler kattığını söyledi. Bölükbaşı, "İnşallah Bursaspor'umuzda çok iyi yerlere gelecek. Dün alınan skordan dolayı üzüntülüyüz. Bildiğiniz gibi yeni bir takım oluşturduk. Dünkü maç için söylenecek çok bir şey yok. Biraz zamana ihtiyaç var. İnşallah güzel yerlere geleceğiz. Hem şehir hem takım olarak iyi yerlerde olacağız" dedi.

"BURSA'YA YAKIŞAN BİR TAKIM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Santrafor De Sutter'in transferini daha önceden yaptıklarını dile getiren Bölükbaşı, şu açıklamayı yaptı:

"Kendisi Brugge takımın Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçını oynadıktan sonra perşembe günü Bursa'ya gelecek. Orta saha için alternatiflerimiz var. Onlarla görüşüyoruz. Yabancı transferi yapmak çok zor. Kendisiyle, menajeriyle, takımıyla, nişanlısıyla, sözlüsüyle, çocuklarıyla, şehir ile ilgili bir çok sebep transferin sonuçlanması için zamanın kaybı demek. Sezon öncesinde bizim geç kalma gibi bir düşüncemiz yoktu. Almanya kampında tüm transferleri bitirmeyi hedefliyorduk. Ancak kadromuzda bulunan bazı arkadaşlar gitmek istedikleri için sıkıntı oldu. O arkadaşlarımızı gönderdik. Biz "futbolcu satmayacağız" dedik. Geçen sezon başarılı ve bir bütün içerisinde olan bir kadromuz vardı. Zorladık, konuştuk, ettik istedikleri rakamları da verdik. Ancak bazen de paranın geçmediği şeylerde oluyor. Dünya futbolunda isim olan arkadaşlarımızı aldık. Antrenman ve uyum için zamanın geçmesi lazım. Sanırım 1-2 hafta içerisinde bunu başaracağız. Taraftarımızın biraz daha sabırlı olmasını istiyoruz. 13-14 oyuncu transfer ettik. Takım komple değişime uğradı. Geleceğin takımı olarak düşünüyoruz. Transferler bitmez. Araştırmalarımız devam edecek. Bursa'ya yakışan bir takım oluşturmak istiyoruz. Yeni stadyumumuz ile beraber markamızın üstüne koyup Bursa'da herkesin beğenisi kazanmış bir takım oluşturmak arzusundayız. Akabinde Türkiye'de ardından Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz. Elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz."

"BU SENE YAŞADIĞIMIZ OLAYLAR ÇOK FARKLI"

Dünkü maçta takımlarını destekleyen taraftarlara teşekkür eden Bölükbaşı, "Dün stadyuma gelen taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. 15 binden fazla taraftarımız vardı. Onlar olduğu zaman futbol kalitesi de ortaya çıkıyor. Bizim futbolcularımız kalitelerini ispat etmiş isimler. Göze hoş gelen hareketler yaptılar. Birlikte çok az süre geçirdiler. Hem arkadaşlık hem de saha içindeki uyumları bütünleşecek ve başarı gelecektir. Hepsi teknik anlamda ayaklarına hakim futbolcular. İki maçta sıfır çektik. Yeni bir olgu, yeni bir hoca. Bunun için zaman gerekiyor. Hedefimiz ilk 3. Buna inanıyorum. Eksiklerimiz tamamlanıyor. Trabzonspor maçında Bakambu antrenmana çıkmadı ve kadroya almadı hoca. Haklıydı, bu sene yaşadığımız olaylar çok farklı" dedi.

"ALTYAPI OYUNCULARININ YAPTIKLARI BİZİ ÜZDÜ"

Altyapıdan yetişen oyuncuların yaptıkları hareketlerin kendilerini üzdüğünü dile getiren başkan Bölükbaşı, "Bu konuda gerekli şikayet ve önerilerimi yetkili mercilere söyleyeceğim. Bir yerde eksiklikler var. Özellikle bizim altyapıda yetiştirdiğimiz oyuncuların bu şekilde hareket etmesi bizleri çok üzdü. Geçen sezon o kadar çok sıkışık durumumuz olduğu dönemde satmadık. Ben sözümün arkasında kaldım ama bizim dışımızda gelişen olaylar oldu. Kafalarının karışması oldu. Türkiye'de herhalde ilktir; Anadolu'dan bir takımdan 6 futbolcu A Mili takıma davet edildi. Bursaspor bundan sonraki dönemde de adından söz ettirecektir. Bundan sonraki haftalarda eksiklerimizin tamamlanmasıyla takımımız çok iyi olacaktır" açıklamasını yaptı.