Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşecek.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve beraberindeki heyet, 13 Ekim Perşembe günü, İstanbul’a giderek TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i makamında ziyaret edecek.

Bilindiği üzere TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile geçmiş dönemlerde yaptığı görüşmelerde birlikte fotoğraf çektirmekten kaçınması ve UEFA ile FIFA’nın baskısından dolayı görüşmelerin medyaya yansıtılmaması üzerine iki federasyon arasında gerginlik yaşanmıştı. Bunun üzerine KTFF ile TFF arasında uzun süredir soğuk rüzgarlar eserken yapılacak olan bu görüşme, iki federasyon arasındaki buzların erimesine ve ikili ilişkilerin yeniden güçlendirilmesi adına büyük önem taşıyacak.

Lobi desteği şart

UEFA ve FIFA’da yaşanan yolsuzluk sorunlarıyla birlikte başkanların da değişmesinin ardından “KTFF-KOP-FIFA-UFEA” süreci askıya alınmıştı.

UEFA ve FIFA’nın yeni başkanlarıyla bu sürecin yeniden başlatılması ve Türkiye’nin de bu konuda KKTC futboluna lobi desteği vermesi beklenirken FIFA ve UEFA tarafından tanınmayarak spor ambargosuna maruz kalan ve uluslararası resmi müsabakalarda yer alamayan Kıbrıs Türk futbolunda, TFF ile yapılacak görüşmede bu konunun da ele alınması bekleniyor.