Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Al Habtoor Tennis Challenge turnuvasında iki kupa birden kaldırarak bu seviyede tekler ve çiftler zaferine uzanan ilk Türk raket olarak kayıtlara geçti.

Dubai'deki toplam 75 bin dolar ödüllü turnuvada ilk olarak tekler finalinde dünya 106 numarası Çek Klara Koukalova'yı 6-7, 6-4, 6-4'le deviren Çağla, daha sonra çıktığı çiftler finalinde mutlu sona ulaştı. Yunan Maria Sakkari ile ortaklık kuran Büyükakçay, bir diğer milli sporcu İpek Soylu ile Belçikalı Elise Mertens'in oluşturduğu ekibi 7-6, 6-4'lük setlerle yenerek çifte şampiyonluk sevinci yaşadı.

BAKAN'DAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Al Habtoor Challenge Turnuvası'nda şampiyon olan Çağla Büyükakçay'ı kutladı. Bakan Çağatay Kılıç'ın mesajı şöyle:

"Uluslararası müsabakalarda başarılarıyla sık sık adını duyuran milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay bugünkü mücadelesinde önemli bir başarıya imza attı. Al Habtoor Challenge Turnuvası'nda şampiyonluğa adını yazdıran ve ödülün sahibi olan sporcumuzu elde ettiği galibiyetten dolayı tebrik ederim. Kazanmış olduğu zaferle bir ilki gerçekleştiren sporcumuzun bundan sonra mücadele edeceği tüm müsabakalarda şampiyonluğa ulaşmasını temenni ederim."