Futbolcu menajeri Batur Altıparmak, Türkiye'ye gelen yabancı ve gurbetçi oyuncularla ilgili yaptığı araştırmanın ilginç sonuçlarını Hürriyet'le paylaştı.

"2013-14 sezonunda Türkiye’ye 76’sı yabancı, 24’ü gurbetçi olmak üzere 100 oyuncu geld"i diyen Altıparmak, "Sonraki sene bu oyuncunun 44 tanesi ayrılmış. 2014-2015 sezonda 76 oyuncu gelmiş, 26’sı ayrılmış. Bu sezon ise 88 futbolcu gelmiş. Bakalım kaçı gidecek? Ama asıl sorun PTT 1. Lig’de. Çünkü eskiden 8-10 takım, oyuncuların paralarını gecikme olsa da ödeyebiliyordu. Son dönemde 14’e yakın kulüp ödeme yapamıyor" dedi.

"SORUN DERNEKLER YASASI"

Menajer Altıparmak, "PTT’de olduğu gibi Süper Lig’de de futbolcularına ödemeleri zamanında yapamayan hatta hiç ödeyemeyen kulüplerimiz var. Kulüplerimizden 2-3 tanesi hariç UEFA’nın Finansal Fair Play uygulamasından dolayı Avrupa kupalarına katılamaz. Aslında bu sorunlar ‘Dernekler Yasası’ndan kaynaklanıyor. Kulüp başkanı ve yöneticileri sorumluluk üstlenmiyor. Yönetim, attıkları imzalardan sorumlu olmalı. Ben nasıl şirketimde imza atarak sorumlu isem kulüplerde de böyle olmalı" ifadelerini kullandı.

"ÇEVRELERİNDE VAMPİRLER VAR"

Türkiye'de menajerlik ücretinin yüzde 5 ile 10 arasında olduğunu belirten Altıparmak, genç oyuncuların menajerliği için ise "Gençler sabırsız. 18 yaşında her şey olsun istiyorlar. Futbolculuktan önceki arkadaşları gerçek dostları. Onlardan korkmasınlar. Fakat sonraki sanal arkadaşlıklardan uzak durmalılar. Vampir gibi insanlar var çevrelerinde" diye konuştu.

"CANER VE TOPAL’DA SORUN OLMAZ"

Fenerbahçe forması giyen Caner Erkin ve Mehmet Topal ’ın sözleşmeleriyle alakalı da konuşan Altıparmak, "İki sene önce de böyleydi. Nisan sonuna kadar görüşme olmazsa Avrupa Şampiyonası sonrasını bekleme durumumuz olabilir. Ancak ben çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum" dedi.

"OYUNCULARIMIZ AVRUPA’YA GİTMELİ"

Türkiye'de transfer piyasasını 3 büyük kulübün ekonomik ve maddi seviyesinin belirlediğini vurgulayan Batur ünlü menajer, "Eğer maddi olarak aynı seviyedelerse fiyatlar yükseliyor. Türk futbolcular Avrupa’ya gitmeli. Böylece futbolumuz yükselir" şeklinde konuştu.

SELÇUK’UN 3 TEMMUZ’U BİLDİĞİ YALAN

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Selçuk İnan 'ın 3 Temmuz öncesi Fenerbahçe ile konuştuğu ve operasyonu duyduktan sonra Galatasaray ’ı seçtiği iddialarını yalanlayan Altıparmak, oyuncusunun aldığı ücretin yüksek olduğu eleştirileri hakkında "Bunların sebebi biz miyiz? Sonuçta anlaşma yaparken kimseyi zorlamıyoruz. Sadece bu oyuncular üzerinden gitmek yanlış olur. Genel olarak benim söylemek istediğim şey ise kulüplerimiz 1 liraya alıp 7 liraya satmalı. Oyuncunun da gelen teklifte aklı kalmamalı" ifadelerini kullandı.