Luis Cavanda, Türk Telekom Arena'da 4 kırmızı kart ve 2 penaltıya sahne olan Galatasaray - Trabzonspor maçında kendilerinde de hata olduğunu söyledi.  

"ÇOK ÇILGIN BİR MAÇTI"

Belçika basınına konuşan bordo-mavili futbolcu, "Çok çılgın bir maçtı. Galatasaray'ı sahasında 1-0 yeniyorduk, ama ikinci yarı her şey karıştı. Takım arkadaşlarımdan bir tanesi haksız yere sarı kart gördü. Bu yüzden 10 kişi kaldık. Rakip böylece motive oldu. Daha sonra bir kişi daha ikinci sarı karttan atıldı. Sonra kanatta birden 3 oyuncuyu karşımda buldum. Her taraftan geliyorlardı. Maçın bitmesine 4 dakika kalmıştı. Takım arkadaşlarıma dayanabileceğimizi söyledim. O sırada savunmamızın arkasına bir top atıldı. Ben koşarak müdahale ettim, ama rakip forvetin ayağı takılarak düştü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Ben de orada hakemin üzerine doğru koştum ve kırmızı kart gördüm. Aslında kendisine müdahalede bulunmak için koşmamıştım. Yalnızca kendisinden konuyla ilgili açıklama isteyecektim" ifadelerini kullandı.

"SAKİN KALMAMIZ GEREKİRDİ"

Maçın son anlarında sakin kalmayı başaramadıklarını vurgulayan Trabzonsporlu futbolcu, "Penaltı kararından sonra hakeme doğru koşarken daha erken frene basmalıydım. Malesef kendisine temasım oldu. O da kartını çıkardı. Bundan sonra da Salih Dursun , Deniz Ateş Bitnel 'in elinden kartı alarak hakemin kırmızı kart gösterdi. Ondan sonra 7 kişi kaldık, penaltı golünü yedik ve iş bitti. Bunlar tüm dünyada yankı uyandırdı. O anlar tişört ve sticker oldu. Sakin kalmamız ve profesyonelce hareket etmemiz gerekirdi. Ancak bunu yapmayı başaramadık. Hata yaptık" dedi.