Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Şenol Güneş kafası çalışan bir çocuktur, onun "Gözü açık mıydı kapalı mıydı?" dediğini hoş görüyorum. Hiç merak etmesin gözlerim cin gibi, her şeyi görürüm" dedi.

Cavcav, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasının kapanış maçında 1-1 eşitlikle tamamlanan Gençlerbirliği-Beşiktaş maçına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, "Cavcav, hakemi görmüş mü ki uzağı görebiliyor demek, iyi" yönündeki sözlerine yanıt veren İlhan Cavcav, "Şenol Güneş gibi futbolculukta başarılı, antrenörlükte de başarılı sayıyor kendini -bana göre değil- "İlhan Cavcav gözlerini açsın" diyor. Herifin kaşı yarıldı, penaltı yüzde yüz penaltı, kırmızı kart. Sen bunu vermiyorsun sonra İlhan Cavcav'ın gözleri diyorsun. Gazeteyi gözlüksüz çok iyi okuyorum ama uzağa baktığım zaman daha net görebilmek için gözlük takıyorum. Bir de maçta oturduğum konum itibarıyla, önümde çok çok yakınlaştıran koskoca televizyon ekranı var. Olay oldu mu, hemen bakıyorum oraya. Ben Şenol Güneş'ten daha iyi görüyorum. Şenol'la kale arasında en aşağı 70 metre mesafe var. Benimle olayın olduğu yer arasında bir metre yok. Şenol Güneş kafası çalışan bir çocuktur, onun "Gözü açık mıydı kapalı mıydı?" dediğini hoş görüyorum. Hiç merak etmesin gözlerim cin gibi, her şeyi görürüm" ifadelerini kullandı.

"BURASI YENİÇERİ OCAĞI DEĞİL"

Ankara'daki spor camiasının "Kulübü oğlu Murat Cavcav'a bıraksın" çağrılarına da yanıt veren Cavcav, "Burası 1923 yılında, cumhuriyetle aynı tarihte kurulmuş bir spor kulübü. Gençlerbirliği'ni ben kurmadım, velev ki ben kursam dahi burası kamuya ait bir spor kulübü. Hiçbir kulübün babadan oğula bırakılarak yönetilmesi mümkün değil. Bu olabilir ancak benden sonra başkanlık yapacak olan insan oğlum da olsa konuya benim kadar elem vermesi gerekir. Herkesin oğlu gibi benim oğlum da düzgün bir çocuk, onun da spora ilgisi var, Gençlerbirliği Yönetim Kurulu'nda ama onun atları var, yarışlara katılan atları, çiftliği var. Yani bu kadar işin içerisinde. Keşke benim oğlum gelse ama kamuoyu ne diyecek yarın bir gün. "Ondan sonra Murat Cavcav, ondan sonra onun oğlu var, o gelsin" derler. Burası Yeniçeri ocağı değil. Basında olan değerli kardeşlerimin kalemlerini oynatırken bir kulübün bu kadar işine burunlarını sokmaması lazım" açıklamasında bulundu.