Okan Karademir

Rusya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde, H Grubu’nda mücadele eden Cebelitarık’ın kalesini, Cihangir doğumlu Kıbrıslı Türk Hulusi İbrahim’in torunu Deren Hulusi İbrahim koruyor.

Bilindiği üzere Cebelitarık, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) 211. ve son üyesi.

6.8 kilometre karelik yüzölçümü ve 35 bine yakın nüfusu ile FIFA’ya katılarak dikkatleri üzerine çeken Birleşik Krallığa bağlı Cebelitarık, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri H Grubu’ndaki dördüncü maçında önceki gün Güney Lefkoşa’daki GSP Stadı’nda Kıbrıs Rum Kesimi ile karşılaştı.

Kalesini dedesi Kıbrıslı Türk olan Deren İbrahim’in koruduğu Cebelitarık, Kıbrıs Rum Kesimi’ne 3-1 yenildi. Cebelitarık grupta oynadığı 4 maçta da mağlup olurken rakip filelere 2 gol gönderip kalesinde ise 17 gol gördü.

Dartford’da oynuyor

1991 Sidcup doğumlu 25 yaşındaki Deren İbrahim 1.81 boyunda ve kaleci pozisyonunda oynuyor. İngiltere ekiplerinden Queens Park Rangers’ın alt yapısında yetişen Deren İbrahim, şu anda İngiltere National League South (Ulusal Lig Güney) ekiplerinden Dartford FC’de forma giyiyor.

Havadis’e konuştu

Kıbrıs Rum Kesimi karşısında Cebelitarık’ın kalesini koruyan Deren İbrahim, dün Kıbrıs’tan ayrılmadan önce takımla birlikte yemek yediler.  Bu esnada gazetemizin sorularını yanıtlayan Deren İbrahim şu açıklamalarda bulundu; “Maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Takım olarak bu maça çok iyi hazırlandık ancak şans bizden yana değildi. Tüm dünyadaki futbolu takip etmeyi çalışıyorum. Yaşım ilerledikçe daha iyi futbol oynamaya başladım. Kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Kıbrıs’a en son yaklaşık 8 yıl önce gelmiştim. Sezon öncesi yaz dönemine denk gelen antrenmanlar çok yoğun geçiyor ve bu nedenle Kıbrıs’a gelebilmek için vakit bulamıyorum.”