Şampiyonluk yarışının giderek kızıştığı K-Pet Süper Lig’de son 5 haftaya girilirken 26. hafta heyecanı başlıyor.

Ligde 26. haftanın perdesi bugün oynanacak 4 maçla açılacak. Yarın yapılacak 3 ve 9 Nisan Pazartesi günü oynanacak tek maçla hafta tamamlanacak.

26. haftaya Yenicami 52 puanla zirvede girerken GAÜ Çetinkaya 48 puanla ikinci, Doğan Türk Birliği 47 puanla üçüncü ve Binatlı da 46 puanla dördüncü sırada yarışı sürdürüyor.

Haftanın açılış gününde zirvenin en yakın takipçisi Çetinkaya zorlu Lefke deplasmanına çıkacak. Sarı kırmızılılar şampiyonluk yarışındaki iddiasını devam ettirmek için mutlak galip gelmek zorunda.

Şampiyonluk adaylarından Doğan Türk Birliği de yarın kupada adını finale yazdıran Mağusa Türk Gücü deplasmanına konuk olacak. Sarı lacivertliler de kritik maçtan 3 puan çıkaramaz ise şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde yitirecek.

Lider Yenicami ile dördüncü sıradaki Binatlı arasında oynanacak haftanın kapanış maçı ise Çetinkaya ve Doğan Türk Birliği’nin alacağı sonuçlara göre zirve yarışında tüm dengeleri değiştirebilir. Yenicami kazanması durumunda rakibini yarışın dışında bırakacak ve şampiyonluk yolunda hedefine bir adım daha yaklaşacak. Binatlı’nın kazanması durumunda ise yarışta şanslar neredeyse eşitlenecek ve Güzelyurt ekibi de son 4 haftada şampiyonluğun en önemli adayları arasında yerini alacak.

Alt sıralarda kader maçları

26. haftada alt sıraları da yakından ilgilendiren önemli maçlar oynanacak.
Haftanın açılış gününde play-out’tan çıkmak isteyen Türk Ocağı ile ligden direkt düşme potasından kurtularak play-out’a girebilmek için belki de son şansı olan Ozanköy karşılaşacak. Bu maçın sonucu iki takım adına da hayati önem taşıyor.

Öte yandan yine bugün play-out’tan çıkmak isteyen Gençlik Gücü ile ligden direkt düşme potasına en yakın takım konumundaki Yalova arasındaki maç da oldukça kritik geçecek. Play-Out’ta kalmasına kesin gözüyle bakılan Yalova bu maçı kazanamazsa direkt düşme hattındaki takımların tehdidinde olmayı sürdürecek. GG de kazanarak kendisini play-out’un dışına itmeye çalışacak.

Yarın ise şimdilik play-out’un dışında olan ancak puanların yakın olması nedeniyle riskli bölgede bulunan ve kupada da finale yükselmeyi başaran Cihangir, düşme potasındaki Yeniboğaziçi’ni konuk edecek. Yeniboğaziçi’nin düşme potasından çıkmak için kazanmaktan başka çaresi olmazken aklı kupada olan Cihangir de kazanarak geriye kalan haftalarda play-out’tan uzaklaşarak rahatlamak isteyecek.