İngiltere Premier Lig'de sezona kötü bir giriş yapan ve bir türlü bu gidişi durduramayan Chelsea ile Jose Mourinho'nun yolları ayrıldı. Haber İngiliz basınında son dakika gelişmesi olarak yer aldı.

Geçtiğimiz sezonu İngiltere'de şampiyon olarak kapatan Jose Mourinho'nun Chelsea'si bu sezona da şampiyonluğun en büyük adayı olarak başlamış ancak hiç beklenmedik sonuçlar almıştı. Premier Lig'de geride kalan 16 hafta sonunda sadece 4 kez galip gelebilen 'maviler' sahadan 3 kez beraberlikle ayrılırken 9 kez de mağlup olmuştu. Bu sonuçlar Chelsea'yi tarihinin en kötü puan tablosu fotoğraflarından biriyle karşı karşıya bırakmıştı: 16 hafta sonunda 15 puanla 16. sıra!

TAZMİNATI SORUN YARATMIŞTI
İlk 5 hafta sonunda gelen 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik kariyeri başarılarla dolu Jose Mourinho'nun kovulmasını gündeme getirse de bu güne kadar Londra kulübünün başkanı Rus milyarder Roman Abramovich'in elini kolunu bağlayan şartın Portekizli hocanın tazminatı olduğu konuşuluyordu.

Chelsea bu ayrılık sonrasında Jose Mourinho'ya 30 milyon Sterlin, yaklaşık 131.5 milyon TL tazminat ödeyecek.

'Özel biri' lakabıyla anılan Mourinho, Chelsea ile 2005, 2006 ve 2015 yıllarında İngiltere'de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

KARİYERİ KUPALARLA DOLU
Kariyerine 1990'lı yılların başında ünlü İngiliz teknik adam Bobby Robson'un yanında tercümanlıkla başlayan Portekizli Jose Mourinho, dünya futbolunda adını duyurduğu çıkışını 2002 yılında başına geçtiği Porto ile yaptı. Bu kulüple 2 kez Portekiz Şampiyonluğu bir kez de UEFA Kupası kazanan Mourinho bu çıkışının sürpriz olmadığını Porto ile 2004 yılında Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak gösterdi.

Daha sonra Rus milyarder Abramovich'in satın aldığı Chelsea'ye geçen Mourinho, buradaki ilk döneminde 2005 ve 2006 İngiltere şampiyonluğu ile 2 Lig Kupası ve 1 FA Cup kazandı.

2008 yılında İtalyan kulübü Inter'e geçen Portekizli, burada rüya gibi bir 2 sezon geçirdi. 2009 ve 2010'da İtalya şampiyonluğunu kazanan Inter 2010'da Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak sezona damga vurmuştu.

2010 yılında bu kez dünya devi Real Madrid'e geçen Mourino, 2012'de İspanya şampiyınluğunu da kazanarak, Avrupa futbolunun zirvesinde yer alan İspanya, İtalya, İngiltere ve Portekiz'de şampiyonluk yaşama başarısı gösterdi. Mourinho ayrıca 2 ayrı kulüple, Inter ve Porto ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan dünya futbolundaki 3. teknik direktör oldu.

2. CHELSEA DÖNEMİ: ÖNCE RÜYA SONRA KABUS

Real Madrid macerası sonrasında çok sevdiği Chelsea'ye geri dönen Mourinho, ilk sezonunda bir kez daha şampiyonluk kupası kaldırmayı başardı. 2015'i İngiltere şampiyonu olarak kapatan Chelsea, 2015-2016 sezonuna ise kabus gibi bir istatistikle başladı. 16 hafta sonunda sadece 4 kez galip gelebilen Chelsea, 16 maçta rakip kalelere sadece 18 gol gönderebildi. Bu süreçte rakiplerinden Manchester City rakip kalelere 32 gol atarken İngiltere'de seoznun flaş takımı Leicester City 34 gol buldu. Chelsea ayrıca bu sezon 2 kez üst üste galip gelemezken son 7 haftada 5 kez mağlup oldu.