Otizmli ikiz çocuklara sahip Nesrin Bingül, büyük emeklerle kayak ve jimnastik şampiyonu yaptığı çocuklarının federasyon tarafından önünün kesilmek istendiğini söyledi. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu cephesinden gelen açıklamada ise Bingül'ün annelik içgüdüsüyle hareket ettiği için taraflı düşündüğü belirtildi.

Otizmli sporcular Murat ve Zeynep Bingül kardeşlerin annesi Nesrin Bingül, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun (TÖSSFED) kendilerine haksızlık yaptığını ileri sürdü. 11 yaşındaki ikiz kardeşler Zeynep ve Murat için canı dışında her şeyini feda ettiğini söyleyen anne Nesrin Bingül, "11 yıldır onlara odaklı yaşıyorum. Onların başarısı benim en büyük mutluluğum ama bunu benim elimden almak istiyorlar" dedi.

"HEM CİMNASTİK HEM KAYAK ŞAMPİYONLARI"

Hem otizmle hem de federasyonla mücadele ettiklerini söyleyen anne Bingül, "Gecemi gündüzüme katarak çocuklarımı sporcu yapmaya çalıştım. Çocuklarım geçen yıl Türkiye cimnastik şampiyonu oldular. Bu yıl Türkiye kayak şampiyonu oldular. Dünyada 5-6 otizmli kayak sporcularından ikisi bu çocuklar. Biz otizmle kayağı, cimnastiği bir araya getirdik. Ama bu yıl yapılacak olan yarışmadan bir hafta önce bize "çocuklarınız hem kayakta hem de cimnastikte yarışamaz" dediler. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ndeki görevliye sorduğumuzda ise mevzuatın buna engel olmadığını öğrendik. Bu mevzuatı federasyonun önüne koyduğumuz zaman "tamam" dediler. Biz bunu araştırmasaydık çocuklarımız bu yarışmaya katılamayacaklardı" diye konuştu.

"KAMERA KAYDI YAPILMADI"

İzmir'de düzenlenen ve 140 sporcunun katıldığı Cimnastik Şampiyonası'nda çocukları Zeynep ve Murat'ı tüm seyircilerin ayakta alkışladığını belirten Bingül, "Şampiyonada yarışan diğer çocuklarla bizim çocuklarımız arasında geceyle gündüz kadar fark var. Bizim çocuklarımızın yarışmaya girmesini engelleyemeyen federasyon, bu kez onların elinden altın madalyalarını aldı. Federasyonun diğer çocuklardan mutlaka bir menfaati olduğunu düşünüyorum. Seyircilerin tümü benim çocuklarımı ayakta alkışlarken hakemler diğer çocukları birinci yaptı. Diğer yıllarda salonda kamera olmasına rağmen bu yıl kamera kaydı da yapılmadı" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA ŞAMPİYONASINA GÖNDERMEDİLER"

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun Zeynep ve Murat kardeşlerin Dünya Şampiyonası'na katılmasını da engellediğini ileri süren anne Bingül, "Biz Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlıyız. Özel spor kulübü olanların söz hakkı var ama bizim söz hakkımız yok. Ben bunu hissediyorum. Yapılan emeğin karşılığını alamıyoruz. Zeynep ile Murat'ın Dünya Şampiyonası'na katılmasını da engellediler. Bilerek lisanslarını geciktirdiler. Bundan sonra da göndermeyecekler. Bu çocukların önüne geçiyorlar" dedi.

Cimnastik Şampiyonası'ndaki müsabakaların tekrarını isteyen Nesrin Bingül, haklarını her ortamda arayacaklarını söyledi.

ÖZTÜRK: "ANNELİK İÇGÜDÜSÜYLE HAREKET EDİYOR"

İddialar hakkında konuşan TÖSSFED Genel Sekreteri Adnan Öztürk ise Nesrin Bingül'ün tamamen annelik içgüdüsüyle hareket ettiğini söyledi. Anne ve babaların bu tür durumlarda taraflı düşündüğünü dile getiren Öztürk, "Çocuklarımızı daha iyi rehabilite etmek için çalışıyoruz. Türkiye'de kayak milli takımı yoktu ama sırf bu çocuklarımız istedi diye Erzurum'da kayak milli takımı kampı yaptık. Çocuklarımız 5 yıldızlı otellerde konaklıyorlar. Nesrin Hanım çocuğu ikinci olduğu için fevri hareketlerde bulunuyor. Zaten müsabakayı yöneten hakemler de Türkiye Cimnastik Federasyonu'ndan görevlendirildi. Bizim çocuklarımızı tanımazlar, hak ettikleri puanları verirler" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı