Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şampiyon Pınar Karşıyaka için 10 bin kişilik bir salon sözü verdiğini ve kendilerine yer bulmalarını söylediğini açıkladı.

Futbol şube başkanı Osman Kırkpınar, basketbol şube başkanı Tamer Ustaoğlu ve voleybol şube başkanı Ali Talak'la birlikte kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, gerekli prosedürü hallettiklerini ve 10 güne kadar idari binayı Mavişehir'e taşıyacaklarını söyledi. Karşıyaka Stadı'nın yapılacağı arazinin zemin iyileştirmesi için kulüp binasının da boşaltılması gerektiğini dile getiren Erten, "Hafriyat işi 20 gün önce bitmiş olmasına rağmen geçici olarak şuan beklemede. Bir hafta 10 gün içerisinde burayı tahliye edeceğiz. İnşallah seneye de burada oynamayı hedefliyoruz ama devam eden davalar da var. Bu davalarda yürütmeyi durdurma kararı yok, inşallah bitene kadar da böyle bir karar çıkmaz" dedi.

Pınar Karşıyaka'nın 28 yıl aradan sonra kazandığı şampiyonluk kupası ile ziyaret ettikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldıkları salon sözünü de yineleyen başkan Erten, "Salon için bazı alternatif yerler var. Bizden yer bulmamızı, mümkünse kamu arazisi olmasını istediler. Bununla ilgili seçeneklerimiz var. Arena, şehrin içerisinde bir yerde, insanlar yürüyerek gelebiliyor ve oradaki ambians muhteşem. O yüzden yeni salonumuzun da o konseptte bir yerde olması gerekiyor. Yer seçimi bu konudaki en kritik aşamalardan birisi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şampiyon takıma 10 bin kişilik bir salon yakışır" dediğini vurgulayan Erten, "Spor Bakanımız da bu sözü gerekli talimat olarak aldı. Planlama aşamasında 10-12 bin olabilir. Bu araziye ve projeye bağlı" ifadelerini kullandı.

Hukuk kurulunun da tüzük değişikliği için sıkı bir şekilde çalıştığını söyleyen Erten, tüzük kongresinin 21-28 Eylül'de yapılacağını dile getirdi.