Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş daha önde. Bu yönde avantajlı olmak istiyoruz ama bizim oynadığımız oyuna baktığınızda biz daha iyi oynamak zorundayız. Beklediğimin altındayız" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 1-0'lık skorla yendi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş karşılaşmayı değerlendirdi.

Zor bir karşılaşma olacağını bildiklerini dile getiren deneyimli çalıştırıcı, "Rakibimiz iyi kapanan ve kontra atak oynayan bir takım. Özellikle bir ve ikinci bölgede kapatıp rakibin oynamasına izin veren, kendisi de bulduğu toplarla hücum üstünlüğü sağlamaya çalışan bir takım ve bunu iyi yapıyorlar. Biz ise ilk 15-20 dakika rakibin bu oyun tarzına zayıf kaldık. Özellikle hücum ettiğimizde etkili olamadık. Ve kayıplarımızdan sonra rakibin etkili ataklarını kontrol edemedik. Ondan sonra oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. İlk yarıda az da olsa pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda pozisyonlarımız tamamen var. Rakibimizin pozisyonları daha az. Hak ettiğimiz bir galibiyetti. Bütün oyuncularımızı kutluyorum" açıklamasını yaptı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nı beğenip beğenmediği sorulan Şenol Güneş, "İlk defa bu sene bu sahada oynadık. Bu bakımdan önemli. 3 puan almak isteyen iki takımdan teknik ve fizik olarak üstün olan takım bizdik. Bu da sonuca yansıdı" cevabını verdi.

"TÜRK FUTBOLUNDA BU HAKEMLERDEN BEKLENTİ DAHA FAZLA"

Bir basın mensubunun, "Hakemin yönetimini nasıl buldunuz" şeklindeki sorusuna Güneş, hakemle ilgili eleştiri yapmak istemediğini ifade ederek, şöyle yanıt verdi:

"Ama faullere baktığınızda ne kadar fauller yapıldığını siz de göreceksiniz. Ben çok daha fazla faul olduğunu düşünüyorum. Özellikle oyun içinde akıcılığı öldürüyor. Kötü hakem mi, hayır. Biz hakemlere alışacağız, bizim ilk yarıda zaman zaman sıkıntımız oldu rakibin sert oyunundan. Türk futbolunda bu hakemlerden beklenti daha fazla. Hakemi iki takımın altında görmek istemiyorum."

"BİZ DAHA İYİ OYNAMAK ZORUNDAYIZ"

Ligin geride kalan 8 haftasını da değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Bu maratonda 8 hafta geride kaldı. Daha çok maçımız var. Aşağıdan başka takımların da gelebileceğini düşünüyorum. Trabzonspor da gelebilir. Bursaspor kaybetti, ama güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş daha önde. Bu yönde avantajlı olmak istiyoruz ama bizim oynadığımız oyuna baktığınızda biz daha iyi oynamak zorundayız. Beklediğimin altındayız. Özellikle 15-20 dakika oyunun başında bu kadar hata yapmamız doğru değil. Biz büyük takımız, büyük oyuncularız. Rakibe daha az pozisyon vermemiz gerekiyor. Tempomuz ve oyun akışımız daha iyi olmalı. Saha içi ve saha dışında bizim de eksiklerimiz var ama sonuçta baktığımızda belki rakiplere göre daha iyi görünebiliriz. Aldığımız puanlarla ve biraz da sizin desteğinizle bu biraz daha övgüye dönüşüyor. Ama dikkatli olmak zorundayız. Bu bize yetmez" dedi.

"OLİMPİYATA'DA ALIŞMIŞTIK"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ilerleyen haftalarda maç oynayıp oynamayacaklarının sorulması üzerine, "Olimpiyat'a da alışmıştık. Buradaki ilk maçımızda zorlandık. Kazandığımız için mutluyum, devam edebiliriz. Devamını getirirlerse bir sorun yok. Bir şikayetim olamaz" cevabını verdi.

"AYAĞIMI KAYDIRACAKSINIZ"

Basın toplantısı odasına girerken kürsüye çıkışı sırasında ayağı kayan Şenol Güneş, basın mensuplarına, "Ayağımı kaydıracaksınız" dedi. Ardından deneyimli çalıştırıcı, basın mensuplarına takılarak, "Sizden kaynaklanıyor. Yazıyla olmuyor, sözlü olmuyor. Hareketlerle veya okumayla, ne diyorlar işte etkileşimle hipnoz ediyorsunuz beni. Bütün bunlara sayenizde alıştım" dedi.