THY Euroleague D Grubu'nda Darüşşafaka Doğuş deplasmanda Maccabi Tel Aviv'i 84-73 yenerek 5. maçında 2. galibiyetini aldı.

Menora Mivtachim Arena'daki mücadeleye Darüşşafaka DoğuşJamon Gordon, Reggie Redding, Manuchar Markoishvili, Milko Bjelica ve Semih Erden ilk 5'iyle başladı.

Maccabi iki dakikada 7-0'lık bir seri yakalayıp 17-15'lik skorla son dakikaya önde girse de Scottie Wilbekin'in son saniyedeki turnikesiyle ilk çeyrek berabere bitti. (20-20)

İkinci çeyreğe iki takım da daha sert savunmayla başladı. Darüşşafaka Doğuş rakibinin hızlı hücumlarına izin vermezken Maccabi Tel Aviv de Darüşşafaka'nın uzunlarını boyalı alandaki etkinliğini kısıtlamaya çalıştı. 17. dakikada Randle'ın basket faulüyle Maccabi 33-30'luk üstünlük sağladı. Kalan üç dakikada Maccabi, Türk ekibinitop kayıplarına zorlasa da Harangody'nin bitime 15 saniye kala attığı üçlükle Darüşşafaka soyunma odasına iki sayı farkla geride gitti. (37-39)

İkinci yarıda da iki takım top kayıpları yapmaya devam etti ve sayı bulmakta sıkıntı çekti. Oyunun temposunu kontrol eden Darüşşafaka 24. dakikada Markoishvili'nin art arda 6 sayısıyla 51-47 öne geçti. Bitime 4 saniye kala Scottie Wilbekin'in turnikesiyle Darüşşafaka çeyreği 60-53 üstün kapattı.

Son çeyrekte Markoishvili hücumdaki liderliği sürdürürken başta Slaughter'ın da savunmadaki çabasıyla Darüşşafaka 32. dakikada farkı 15 sayıya çıkardı. 68-53. İlerleyen dakikalarda da rakibine karşı üstünlüğünü sürdüren Darüşşafaka Doğuş, salondan 84-73 galip ayrıldı.

Bundan Maccabi'de Rochestie'yle skora tutunmaya çalıştı ve farkı 8 sayıya indirdi. Son 5 dakikada karşılıklı top

Darüşşafaka Doğuş'ta Manuchar Markoishvili 22 sayı atarak galibiyette önemli rol oynadı.