Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) spor olgusuna çok büyük değer vererek gerek sporcusunu gerekse öğrencisini düzenlediği ve katıldığı turnuvalarda desteklemeye devam ediyor. Tüm öğrencileri birlikte hareket etmeye itecek kitle sporlarına ve yarışmalara da çok büyük önem veren DAÜ, bu yıl beşincisi düzenlenecek olan “Cup of Nation Basketball” turnuvası için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen 14 – 25 Aralık 2015 tarihleri arasında DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan turnuvada bu yıl 13 erkek ve 11 kadın takımı mücadele edecek. Dostluk ve arkadaşlığın da geliştirilmesi amaçlanan söz konusu turnuvada erkekler ve kadınlar iki ayrı grupta mücadele edecek. Erkekler A grubunda 7 takım (Türkiye, İran, Kamerun, Pakistan, Mısır, Ürdün, Suriye), Erkekler B grubunda ise 6 takım (Kazakistan, Filistin, KKTC, Zimbabve, Lübnan, Nijerya) yer alıyor.  A grubu kadınlarda 6 takım (Rusya, Kazakistan, KKTC, İran, Suriye, Svaziland Krallığı), B gurubunda ise 5 takım (Mısır, Filistin, Türkiye, Zimbabve, Nijerya) mücadele edecek. Söz konusu “Cup of Nation Basketball” turnuvasının açılışı 14 Aralık 2015 Pazartesi günü, saat 17:00’de, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çapraz eşleşme yöntemi ile bir üst turda elemeye dayalı mücadeleye devam edecekler. Organizasyonun kapanış gecesinde üçüncülük – dördüncülük ve şampiyonluk maçları oynanacak.