Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “DAÜ VII. Uluslararası Futsal Turnuvası” başladı. Her geçen gün öğrencilerin turnuvaya olan ilgisinin artmasıyla, bu yılki organizasyonda toplam 30 erkek ülke takımı ile 10 kadın ülke takımı yer alıyor. Turnuva kapsamında 16 – 28 Mart 2016 tarihleri arasında grup maçları oynanacak. Çeyrek, yarı final ve final maçları ise 30 Mart, 4 ve 6 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak.  

DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Salonu`nda gerçekleşecek olan karşılaşmalarda erkekler sekiz grupta, kadınlar ise iki grupta mücadele ediyor. Erkeklerde grup maçlarının ardından, gruplarında ilk 2’ye giren takımlar çeyrek finale yükselerek çapraz eşleşme yöntemiyle yarı finale kalan takımlar belirlenecek. Yarı final maçlarının ardından ise galip gelen takımlar final oynamaya hak kazanacak. Mağlup olan takımlar ise üçüncülük maçı oynayacak. Kadınlarda ise gruplarında ilk ikiyi alan takımlar çapraz eşleşme ile yarı finale yükselecekler. Yarı finalde kazananlar final, kaybedenler ise üçüncülük maçı oynayacaklar.

“DAÜ Uluslararası Futsal Cup of Nation” turnuvasının açılışı 16 Mart 2016 Çarşamba günü, saat 17:00’de, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirildi. Tüm ülke takımları açılışta müzik eşliğinde formalarıyla sahadaki yerlerini alırken, öğrencilerin coşku ve heyecanı gözlerinden okunuyordu. Tören geçtiğimiz günlerde Ankara’daki terör saldırısında yaşamını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış Töreni’ne DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Amca, Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Rektörlük Koordinatörü Doç. Dr. Derviş Subaşı, Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam açılışta yaptığı konuşmada DAÜ’nün uluslararası bir üniversite olduğunu vurgulayarak, sporun insanlar arasındaki iletişimi ve takım ruhunu güçlendirdiğini belirtti ve tüm takımlara başarılar diledi. Farklı kültürlerin bir araya geleceği bu önemli organizasyona sadece üniversite öğrencileri ile personeli değil, tüm bölge halkı da davet ediliyor. İlk günün maç sonuçları ise şu şekilde belirlendi:

ZİMBABVE

1

0

FİLİSTİN

KADINLAR

SVAZİLAND

0

5

TÜRKİYE

KADINLAR

SURİYE

2

4

TÜRKİYE

ERKEKLER

KAZAKİSTAN

1

4

AZERBAYCAN

ERKEKLER

ARNAVUTLUK

0

2

KIRGIZİSTAN

ERKEKLER

FAS

2

4

IRAK

ERKEKLER

 

dsc_8758.jpg

dsc_8762.jpg

dsc_8798.jpg

dsc_8799.jpg

dsc_8811.jpg