Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “DAÜ Uluslararası Futsal Turnuvası”nda finale yaklaşılıyor. 6 Nisan 2017 tarihlerinde oynanan çeyrek final ve yarı final maçlarının ardından finalistler belirlendi.

22 Mart 2017 tarihinde başlayan turnuvada toplam 30 erkek ülke takımı ile 10 kadın ülke takımı yarıştı. 22 Mart – 5 Nisan 2017 tarihleri arasında oynanan grup maçlarının ardından çeyrek final ve yarı final maçları 6 Nisan 2017 tarihinde oynandı.

DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Salonu`nda gerçekleşen tüm karşılaşmalarda erkekler altı grupta, kadınlar ise iki grupta mücadele etti. Erkeklerde grup maçlarının ardından, gruplarında ilk 2’ye giren takımlar çeyrek finale yükselerek çapraz eşleşme yöntemiyle yarı finale kalan takımları belirledi. Yarı final maçlarının ardından ise galip gelen takımlar final oynamaya hak kazandı. Mağlup olan takımlar ise üçüncülük maçlarını oynayacak. Kadınlarda ise ilk ikiyi alan takımlar çapraz eşleşme ile yarı finale yükseldi. Yarı finalde kazanan takımlar final maçlarını oynayacak. Kaybedenler ise üçüncülük maçlarını oynayacak. 6 Nisan 2017 tarihinde oynanan çeyrek final ve yarı final maçlarında alınan sonuçlar ise şöyle:

Çeyrek Final Maç Sonuçları:

İRAN

4

3

ÜRDÜN

ERKEKLER

KKTC

2

3

FİLİSTİN

ERKEKLER

TÜRKİYE

4

2

LÜBNAN

ERKEKLER

LİBYA

4

5

NİJERYA

ERKEKLER

Yarı Final Maç Sonuçları:

TÜRKİYE

1

5

FİLİSTİN

ERKEKLER

NİJERYA

1

0

İRAN

ERKEKLER

NİJERYA

3

2

KAMERUN

KADINLAR

İRAN

1

2

KKTC

KADINLAR

 “DAÜ Uluslararası Futsal Cup of Nation” turnuvasında final maçları 19 Nisan 2017 Çarşamba günü, saat 17:00’de, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynanacak. Final maçlarında erkeklerde Filistin – Nijerya, kadınlarda ise Nijerya – KKTC karşı karşıya gelecek. Üçüncülük dördüncülük maçları ise erkeklerde Türkiye – İran, kadınlarda ise Kamerun – İran arasında oynanacak.

dsc_0570.jpg

dsc_0581.jpg