Beşiktaşlı oyuncu Demba Ba, Çin kulübü Shanghai Shenhua'ya transfer oldu.

Çin kulübü Shanghai Shenhua, Beşiktaş'ın Senegalli golcüsü Demba Ba'yı transfer ettiğini açıkladı. Kulübün internet sitesinden duyurulan transferde yıldız oyuncunun sağlık kontrolü sonrası imzayı atacağı belirtildi.

Kariyerine İngiltere'de devam etmek istediğini her fırsatta söyleyen Demba Ba kendisi için en istekli kulüp olan West Bromwich Albion'un belirlediği yıllık ücreti beğenmedi ve neredeyse 3 katına Shanghai Shenhua takımına transfer oldu.

Kesin olarak açıklanmasa da Demba Ba'nın Shanghai'den bonuslarla birlikte yıllık 7.5 milyon Euro kazanacağı öğrenildi. 3 yıl olarak yapılan sözleşme uyarınca Senegalli golcü toplamda 22.5 milyon Euro gibi bir servetin sahibi olacak.

Rekorları kırdı gitti

Beşiktaş'a geçtiğimiz yıl 18 Temmuz'da gelen Demba Ba siyah-beyazlı takımda oynadığı 44 maçta attığı 27 gol 7 asist ile Beşiktaş tarihinin bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcusu olarak rekor kırmıştı. Secdeye vardığı gol sonrası sevinçleri ile gönüllerde taht kuran ve adına şarkılar bestelenen Demba Ba 1 yıl kaldığı Beşiktaş'tan taraftarın sevgilisi olarak ayrılıyor.