Lazio karşısında sahaya sürdüğü kadro nedeniyle Mustafa Denizli 'yi eleştiren NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol , "Bu kadroyu yaparsınız, ama beklerde Lionel Carole ve Jason Denayer olmaz. Olcan Adın ve Sabri Sarıoğlu olur. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yı bu yüzden eleştiriyoruz. Hem Josef de Souza hem Mehmet Topal'ı oynatıyor ama beklerinden kazanıyor. Galatasaray 'da 6 stoper oynadı. Bu 1980'lerden kalma bir yaklaşım. Coşkun Özarı, İngiltere, Almanya geldiği zaman 6­-7 stoperi koyardı. Ama bir golcü olurdu. Galatasaray'da golcü de yok. Bu anlayışı yıkan adam Mustafa Denizli'ydi, ama bir şekilde oraya döndü" ifadelerini kullandı.

Ünlü yorumcu, "Rakibin hanesinde 'sıfır' yazıyorsa ne oynandığının önemi yok, ama pozisyon verdin. İşin acayip tarafı dakika 12, planlanmış bir golle öne geçip rakibi tuzağa düşürdün. Sadece 9 dakika sonra duran topta, ceza sahasında 6 stoperin varken golü yedin. Planın burası açık kaldı, 21. dakikada plan çöktü. Sonra 50 dakika bu planda ısrar ettin. Kendi planının dışına çıktı Denizli, bu kabul edilemez. Gol olduktan sonra bir şey yapman lazım. İkinci maçı da böyle oynamak zorunda, hatta bir savunmacı daha gelebilir. O kadar emniyetli bir oyun ki, çok büyük bir risk oldu" dedi.

"BULGUR PİLAVI, KURU FASULYE VAR"

Mehmet Demirkol, 4 stoperi koydun merkeze. Bunlar kare gibi oynamak zorunda değiller. 3'lü mantığında da oynayabilirler. İki beki oyuna sokmanız lazım. Ama 6 kişiyi oraya yığdığınız zaman rakip geliyor. Futbolda bugünün olmazsa olması ya akın sürekliliğini sağlayacaksın ya da rakibi engelleyeceksin. Topa sahip olamıyorsan bekleri ya da merkezi oyuna sokacaksın. Bulgur pilavı, kuru fasulye var. Ziyafet mi bekliyordun? Ama bari onu lezzetli yap. Maçtan sonra diyeceğim ki; yavandı ama karnımız doydu. Gol yemedik, pozisyon vermedik. Doyduk. Ama öyle de olmadı. Kendi planı içinde kendi planını dolduramadı Mustafa Denizli" şeklinde konuştu.

"DONK, GALATASARAY'IN OYUNCUSU DEĞİL"

"İki stoper tamam, öne iki stoper yine tamam. İki bek çıkan oyuncu değil, tamam haydi. Santrafor yok, yine tamam. Ama Yasin Öztekin yerine Sabri Sarıoğlu, o kadar da değil! Sürekli kullandığın stoperler yok. Öndekiler de orta saha değil. Selçuk İnan da Sabri tarzı işler yapılsın diye konulmuş. Denizli risk almamak üzerine bir kadro kurdu ama bu en büyük risk oldu. Plan tutsa yine büyük risk almış ve tutturmuş olacaktı. Ryan Donk bir orta saha oyuncusu değil. Galatasaray, 5 aydır orta saha oynuyor diye bir oyuncuyu almaz. Galatasaray'ın oyuncusu değil. Galatasaray dünya çapında bir orta saha kaybettiği için yerine bir oyuncu arıyor. Chedjou'yu denedi, olmadı, gitti muadilini aldı. Bir iki ufak değişiklikle genel sistemi bozmadan bir üst tur olabilir. Neden olmasın? Lazio açık veren bir takım. Denizli bu plandan devam edecek. 1-2 ufak değişiklik olmalı. Yoksa çok şaşırırım. Ben bu sefer bir değişiklik beklemiyorum" dedi.