Mehmet Demirkol , UEFA 'dan Galatasaray 'a gelen ceza hakkında, "Kolay değil, Galatasaray'a geçmiş olsun. UEFA'nın gerekçeli kararı 20 sayfa var. Çok detaylı. 'Artı 1 yıl' cezası düşürülmüş duruyor. Belli oranda başarılı savunma olmuş, CAS yolu da açık. Galatasaray, CAS'a mı gidecek yoksa UEFA ile arasını düzeltecek mi bu çok önemli. 'Kara para aklama olayımız yok. 10 milyonun altına ineceğiz, ilerleme kaydedeceğiz' dedikleri için artı 1 yıl kalktı" ifadelerini kullandı.

Ünlü yorumcu, "Peki Galatasaray'a neden ceza geldi? Açıklayayım. Bence 2014 yılında UEFA'ya söz verip imza attıktan sonra uymamak enteresan. Eskiden olan şeyler de bağlıyor. Anlaşmaya uymamak doğru olmadığı için verildi. Türk futbolunda artık herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli. Geçen sene Galatasaray'ın kasasına 159 milyon Euro girdi, en çok kazanan 21. kulüp" şeklinde konuştu.

Oyunculara değerinden fazla ücret verilmesini eleştiren Demirkol, "Galatasaray gibi Avrupa kulübü için kötü bir durum. Ancak bir de fırsat. Bütçe ciddi yapılmalı ve oyunculara değeri verilmeli. Saçma sapan kontrat yapılmamalı. 'Oyuncuya 5 milyon prim verip Avrupa kupalarına katılayım' dersen de olmaz. Galatasaray'ın, Mustafa Denizli'nin istifa ettiğini duyurduğu açıklamasında son paragrafta sporculara mesaj verildi. İş ahlakından bahsedildi. Galatasaray'da istenen seviyede kadro olmasa da gücü var. Ligde rahatlıkla 3. olabilir, Türkiye Kupası'nı kazanabilir" dedi.