Maç sonu düzenlediği basın toplantısındaki sözleri nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilenMuharrem Usta , gece yarısı twitter hesabı üzerinden 6 maddelik bir açıklama yaptı.   

"ASTI GÖRECEKSİNİZ"

Trabzonspor Başkanı, "Biz sözümüzün arkasındayız ve içimizden de olsa kimseye fırsat tanımayız. Milyonlarca taraftarımız için, bu büyük marka için yollardayız. Trabzonspor'u doğruyorsan düdüğü asacaksın. Astı göreceksiniz. Başkanların değişmesiyle sistem değişseydi bugüne kadar her şey düzelirdi. Biz lobi diyoruz, ilişki yönetimi diyoruz, kurumlarda güçlenelim diyoruz. İçimizde bulunan fırsat kollayıcılarına inat o da oluyor, olacak. Trabzonspor'un saygıdeğer sağduyulu taraftarlarına sesleniyorum. Fırsat bu fırsat diyip etrafı velveleye verenleri lütfen iyi tanıyın. Trabzonspor'u hiç kimse ve hiç bir güç bu büyük yürüyüşünde yolundan çeviremeyecek. Trabzonspor için yollardayız ve geleceğimiz için kazanacağız. Bu düzen değişecek ve Trabzonsporumuz saygın ve büyük konumuna tekrar oturacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

"CEZA YOK, DİNLENDİRME VAR"

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu , geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Hakemimiz için gerekli yaptırımlar uygulanacak. Bizde ceza sistemi yok, dinlendirme var. Önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. Başarıda nasıl ki bir sonraki hafta yine maç veriyorsak, başarısız olanları dinlendiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.