Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinin dostluk içinde geçeceğine inandığını söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün Beyoğlu'nda resmi ürünlerinin satıldığı yeni mağazasının açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkan Dursun Özbek, pazar günü oynanacak derbi maçı öncesi dostluk mesajları verdi. Galatasaray'ın en büyük mağazasını açtıklarını dile getiren Özbek, "Bunu açmak gerekliydi. Çünkü burası Galatasaray'ın 110 yıl önce doğduğu yer. 110 yıl boyunca Galatasaray hep burada var oldu. Bir eksiğimiz vardı ve yönetim olarak biz bu eksiği gördük. Galatasaray'ın taraftarlarına vereceği hizmetleri bir araya toplayacağı bir mağazamız olması gerekiyordu. 11 katlı bir mağaza burası. Burada sadece forma satışı yok. Galatasaray'a verilecek hizmetlerin hepsi burada mevcut. Bilet satışı dahil hizmet verecek tesislerimiz de var. Bu mağaza Galatasaray'lılara maç öncesi de hizmet verecek. Taraftarlarımız buradan kolayca maça ulaşabiliyorlar. 2 milyon kişinin gelip geçtiği yerde bizim olmamız gerekiyordu. Turistler geliyor, Galatasaray sevdalıları geliyor. Burada olmak büyük bir gurur. Biraz daha fazla destek bekliyorum" dedi.

"DERBİ DOSTLUK İÇİNDE GEÇECEK"

Pazar günü Fenerbahçe ile oynanacak debi maçını da değerlendiren Özbek, "Dün Fenerbahçe rakibini yendi, Galatasaray'da yendi. Türk futbolu için iftihar gecesi oldu dün gecede. Pazar günkü maç Türk futbolu için çok önemli bir derbi. Dostluk içinde geçeceğini ümit ediyorum ve bekliyorum. Bizim artık bazı yıpratıcı, Türk futbolunu geriye götürücü faaliyetlerden arınmamız lazım. Ben bu manada kendi yönetimimi hazırladım. Pazar günü dostluk için de oynanacak bir derbi olacak. Oraya büyük bir ihtimalle gitmek istiyorum. Tabi şartların da oluşmasını bekliyorum. Pazar günü akşamı görüşürüz" diye konuştu.

"35 BAŞKAN GALATASARAY'A HİZMET ETTİ"

Galatasaray'a hizmet eden tüm başkanlara teşekkür eden başkan Dursun Özbek, "Burası bütün Galatasaraylıların mağazası. 110 yıl boyunca 35 tane başkan Galatasaray'ın bugünkü seviyesine gelmesi için hizmet etmiş. Ben hayatta olan bütün başkanlarımı açılışa davet ettim. Onlardan da bir çoğu geldi. Tabi birlik ve beraberlik mesajıdır. Galatasaray bir bütündür. Bütün başkanlar Galatasaray'ı daha zirveye çıkarmak için çaba vermişlerdir. Bugüne gelmemiz de onların emekleri yüksektir. Geçmiş 35 başkanıma çok teşekkür ediyorum. Vefat etmiş olanlara rahmet diliyorum. Gelenlere çok teşekkür ediyorum. Gelmeyenlerin de mutlaka mazereti vardır. Galatasaray'ın etiğinde bunlar vardır" diye konuştu.

"TAM İSTEDİĞİMİZ DÜZEYDE DEĞİLİZ"

Futbol anlamında istedikleri düzeye henüz ulaşmadıklarını ifade eden Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sezon başladığı zaman takımların performansı belli bir süre için de zirveye çıkıyor. Galatasaray Futbol Takımı'da başladığı dönem de performansını tam manasıyla oluşturamamıştı ama biz emindik bu seviyeye geleceğinden. Tam istediğimiz düzeyde değiliz, biraz daha yukarı çıkması lazım. Bundan sonra Galatasaray taraftarı yılmayan, mücadele eden bir Galatasaray izleyecekler. Gelişmelerimiz ve çalışmalarımız o yönde. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız merak etmesinler. Onların özlediği şampiyon Galatasaray'ı çok kısa sürede en üst seviyedeki performansa eriştireceğiz" dedi.