Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ve Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, derbi öncesi dostluk mesajları verdi.

5 Ocak Stadı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmada, ilk olarak konuşan TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, Adana derbisinin tamamen dostluk çerçevesinde geçmesini dilediklerini kaydetti. Adanaspor ile Adana Demirspor'un ezeli bir rekabet içerisinde olmasına karşın her zaman dostluktan ödün verilmediğine dikkat çeken Başkan Poyraz, iki takımın tarihlerinde bir çok kez bir araya geldiğini belirtirken, "Her iki takımımız da Adana'nın köklü ve güzide takımlarından. Kimin kazandığı değil, Adana'nın kazanması önemli. Spor dostluk ve kardeşliktir. Hiç kimse bu düşünceden kendini soyutlayamaz. Cumartesi oynanacak maçta yine dostluk kazansın istiyoruz. Hak eden kazansın" diye konuştu.

ARIN: "İKİ TAKIM DA ADANA İÇİN MÜCADELE EDİYOR"

Adanaspor Teknik Direktörü Arın, konuşmasına başlamadan önce arkasında "Osman Özköylü" yazan Adanaspor formasını Adana Demirspor Teknik Direktörü Özköylü'ye armağan etti. Adana takımlarının ilk defa karşı karşıla gelmediklerini kaydeden Arın, "Güzel olan sahadaki rekabetin sahada kalması, dostluğun dışarıda devam etmesi. Biz sadece rekabetin sadece saha içerisinde kalmasını, Adana'da örnek olmasını istediğimiz bir derbi olmasını istiyoruz. Dostça, centilmence geçen bir derbi. Sahada tabi ki her iki takım da kazanman için oynayacak. İki takımımız da Adana için mücadele ediyor. Adana için oynuyor. Biz olay istemiyoruz. Geçmişte futbolculuk dönemimde hep derbiler yaşadım. Sahada rekabet içerisindeydik. Ama maçtan sonra dostluğumuz hiç bitmezdi. Sadece birbirimizi kızdırırdık, şakalaşırdık. Yine aynı günlerin yaşanmasını temenni ediyorum. Herhangi bir olay çıkmaması için Osman hocam ile el ele verip, tüm şehri dolaşırım" dedi.

ÖZKÖYLÜ: "ÖNEMLİ OLAN DOSTLUĞUN VE CAMİALARIN BİRLİKTELİĞİ"

Adana Demirspor Teknik Direktörü Özköylü ise forma jestinden dolayı Eyüp Arın'a teşekkür etti.

Adanaspor'un ülkenin çok büyük takımlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Özköylü, "Belki Cumartesi günü rakip olacağız ama biz hocamızla zaten ağabey-kardeş dostluğumuz her zaman vardır. Bundan sonrada her zaman devam edecek. Aynı şekilde hem Adanaspor hem Adana Demirspor camialarının kardeşliği her zaman devam edecektir. Biz sadece bir amaç uğruna sahada puan mücadelesi yapacağız. İnşallah her iki takımın da çok iyi bir futbol izleteceğinden ve sahada dostça bir mücadele olacağından şüphem yok. Tabi ki her iki taraf kazanman istiyor. Her iki tarafın da amacı da 3 puan. Bunu da gerçekleştirmek için iki takım da sahada mücadele edecek. Önemli olan dostluğun ve camiaların birlikteliği. İnşallah bu maçın öncelikli olarak böyle bir amaçla oynanmasını, ondan sonra sahada kim kazanmak için daha fazla gayret gösteriyorsa onun kazanmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"ADANALILAR BU DERBİNİN HEYECANINI YAŞAMALI"

Adana derbisinin Türkiye'nin önemli derbileri arasında yer aldığını kaydeden Özköylü, "Türkiye'de İstanbul ve İzmir'in dışında tek derbi maçlarının oynandığı şehir Adana. Bu çok önemli. Adanalılar bu derbinin heyecanını yaşamalı, hiçbir olumsuzluğa yer verilmemeli. İki takım da son haftalarda başarısız sonuçlar alıyor. Bizim için Adanaspor maçı, diğer oynadığımız maçlardan bir farkı yok. Çıkacağız, mücadele edeceğiz ve kazanmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Her iki takımın taraftarı da tamamen duygusal bakıyor. Ligin henüz 8. haftasındayız. İki takımın da 11 puanı var. Lig lideri iki takımın 17 puanı var. Bu 6 puanlık fark çok kısa sürede kapanabilir. O yüzden kaybeden için "lig bitti, şampiyonluk gitti" gibi düşünce tamamen yanlış. Ne kazanan şampiyon olacak, ne kaybeden çok şey kaybedecek. Kazanan moral kazanacak" dedi.

Açıklamaların ardından her iki teknik adam da tokalaşarak birbirine başarılar diledi.

Derbi öncesi dostluk mesajı

Derbi öncesi dostluk mesajı