NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen , Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Beşiktaş -Antalyaspor mücadelesini değerlendirdi. İşte tecrübeli futbol adamının değerlendirmeleri;

"Terör olayları nedeniyle 2 programı iptal etmiştik. Başsağlığı diliyorum herkese. Zor günlerden geçiyoruz. Umarım en kısa zamanda bu günleri atlatırız.

"BEŞİKTAŞ RİTMİNDEN UZAK"

Beşiktaş'ın sezon başı ritminden uzak gördüğümü söylemiştim. 2 zorlu deplasmandan çıkmasına rağmen tempoyu tam sağlayamadı. Açık ara Beşiktaş'ta Necip Uysal maçın en iyilerinden. Antalyaspor istatistik olarak da en zorlu takımlarından biri olduğu belli.

"ŞAHANE BİR GOLDÜ"

Akdeniz ekibi ilk 30 dakikada oyuna ortak bir görüntü sergiledi. Oğzuhan olmayan golü var edince maçın rengi değişti. Son derece şahane bir goldü. Beşiktaşılar golden sonra şunu anladı ki Antalyaspor'u ciddiye almalılar.

"GOLCÜ KİMLİĞİ DÜŞMEYE BAŞLADI"

Ligin sonu yaklaştıkça Beşiktaş'ın golcü kimliği düşmeye başladı. Bunun nedeni de psikolojik baskı olabilir. Beşiktaş'ın son maçlarında skorlara bakıldığında da kısır bir görüntü göze çarpıyor. Örneğin Mario Gomez de 4 haftadır, gol de atsa, çok iyi değil. Ligin sonu yaklaştıkça daha dikkatli davranmak zorunda kaldığını hissediyor ve emniyetli oynamaya çalışıyorlar. Beşiktaş az şut atıyor çünkü bireysel yetenekli futbolcularıyla kalenin önüne kadar gidebiliyor.

"OYUNCULAR YORGUN"

Hep aynı kadro oynayınca yorgunlukta kaçınılmaz oluyor. Örneğin Gökhan'a ihtiyaç var ama sakatlığından dolayı yok. Beşiktaş skora oynadı ve elde etti. Anadolu kulüpleri de artık ilk yarıdaki gibi değiller daha zorlu ve dirençli.

"ATIBA'NIN POZİSYONU NET PENALTI"

Atiba'nın çekilmesi, kafaya çıkmasını engelledi. Bu pozisyon, el pozisyonundan daha net penaltı.

"FENERBAHÇE  BASKI ALTINDA"

Fenerbahçe yarışta ilk kez baskı altında. Şimdi derbi öncesi "Eyvah! 4 puan fark" diyecek."

PEREIRA'YA SERT ELEŞTİRİ

Rıdvan Dilmen, son dönemlerde Türkiye'de yaşanan terör olaylarından sonra ülkeden ayrılma sinyalleri veren sarı lacivertlilerin Portekizli teknik direktörü için de, "Vitor Pereira Türkiye'de yaşanan olaylar nedeniyle takımdan ayrılmak isterse 'İyi yolculuklar' derim. Ben bu ülkenin insanıyım. Aziz Yıldırım'ın yerinde olsam Pereira'yı çağırırım, şampiyon olsa da, olmasa da biletini verir gönderirim" dedi.