Antalya'nın Kaş ilçesi'nde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Serbest Dalış Paletli Sabit Ağırlık ve Küp Apnea Türkiye Şampiyonası'nda Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, yeni Türkiye rekorunu kırarak, şampiyon oldu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Serbest Dalış Paletli Sabit Ağırlık ve Küp Apnea Türkiye Şampiyonası, Kaş Hidayet Koyu'nda başladı. Şampiyonanın ilk günü, "serbest dalış paletli sabit ağırlık" dalında yarışmalar yapıldı. Dünya rekortmenlerinden Şahika Ercümen'in de aralarında bulunduğu 7'si kadın 22 sporcunun katıldığı şampiyonada, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Spor Koordinatörü İrfan Kara başkanlığında 10 organizasyon görevlisi ve Türkiye Serbest Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal başkanlığında 26 hakem görev alıyor.

ŞAHİKA ERCÜMEN'DEN ALTIN MADALYA

Yarışmalarda dereceye giren sporcular, Türkiye Serbest Dalış Milli Takımı'na seçilecek. Yarışmalarda kadınlar serbest dalış paletli sabit ağırlık dalında dünya rekortmeni Şahika Ercümen, 70 metre ile kendisine ait olan Türkiye rekorunu 72 metre ile kırarak altın madalya kazandı. Kadınlarda ikinciliği 40 metre ile Fatma Uruk, üçüncülüğü 35 metre ile İrem Yeşil aldı. Erkeklerde ise birinciliği 73 metre ile Can Mehmet Arıkök, ikinciliği 62 metre ile Selahattin Akın, üçüncülüğü 58 metre ile Engin Ünal aldı.

"HEDEFİMİZ DÜNYA REKORU"

Altın madalya kazanan Ercümen, "Türkiye'nin bir çok ilinden farklı sporcular ile yarıştık. Ülkemiz zor günler geçirirken spordaki başarı haberi dilerim herkese umut verir. Bu yarışmada 4 yıldır bana ait olan ve kırılamayan Türkiye rekorunu kırdık fakat asıl hedefimiz yakında deneyeceğimiz dünya rekoru denemesinde ülkemizin bayrağını tekrar dalgalandırmak" diye konuştu.

Şahika Ercümen, 10 Eylül'de şehitler anısına Kaş'ta yeni bir rekor denemesi yapacağını söyledi.

Erkekler birincisi Can Mehmet Arıkök de, "Bu şampiyonanın Türkiye'de düzenlenmiş olması çok güzel. Bu şampiyonaya katılmak için yurt dışına gidiyorduk" dedi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Spor Koordinatörü İrfan Kara ise şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk kez düzenlenen şampiyonada aynı zamanda milli takıma seçilecek sporcular da belirlenecek. 22 sporcunun katıldığı şampiyona Türk sporu için önemli."