Sezonu 3 kupayla kapatan İspanyol devi Barcelona'nın Borussia Dortmund forması giyen İlkay Gündoğan ile anlaşma sağladığı iddia edildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde dün Juventus'u 3-1 mağlup ederek kupayı müzesine götüren Barcelona'nın Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'ı kadrosuna kattığı öne sürüldü. El Mundo Deportivo gazetesinin haberine göre, Katalan ekibindeki kariyerini noktalayan yıldız oyuncu Xavi Hernandez'in yerini doldurmak isteyen Barcelona yönetimi, Alman ekibi Borussia Dortmund forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ile anlaşma sağladı.

TEMMUZ AYINDA KAMPA KATILACAK

'Gündoğan, Barcelona'ya yakın" başlığı ile yayınlanan haberde, yıldız oyuncunun temmuz ayında Barcelona'nın hazırlık kampına katılacağı ve ocak ayına kadar sadece hazırlık maçları ve milli müsabakalarda forma giyebileceğini belirtildi. Haberde ayrıca, Katalan ekibinin doktorlarının Gündoğan'ın sakatlığının durumunu kontrol etmek için Almanya'ya giderek genç oyuncuyu kontrolden geçirdiğini ve transferi için teknik heyete olumlu rapor verdiğini bildirildi.